Fettis-dagen eller Fet-tisdagen?

Idag är det fettisdagen och jag har faktiskt inte ätit en enda semla. Jag som annars är världens semmelfantast. Att jag lyckats avstå kan ju i och för sig bero på att vi inte har några semlor hemma och att jag känner mig lite för lat för att baka egna. Men vem vet, kanske att jag gör iordning några, dagen är ju inte slut än. Att det förresten heter fettisdagen tycker jag är lite lurigt, jag vet inte alltid riktigt hur jag skall uttala ordet. Ibland så säger jag fettis-dagen och ibland så säger jag fet-tisdagen, det som är rätt är ju antagligen fet-tisdagen. Eftersom att dagen alltid infaller på en tisdag men ändå så måste jag varje gång tänka efter och fundera på vilket av uttalen det är. Vad säger ni?

Dagen har varit väldigt slapp, sov väldigt länge imorse och har haft ganska tråkigt. Så tråkigt att jag började städa våra noter vid pianot, det blev plötsligt en väldigt rolig sysselsättning. Ett sätt att fördriva tiden på när det finns väldigt lite saker att göra.

Nu ska jag se Magnus Betners dvd, Inget är heligt.

Hej så länge!

Semla
En semla, någon?

Party

Igår så var det kalas för mig med tema 90-tal. Elin, Malin, Emmy, Moa och Anton var där och vi partade loss till Mona och mastiff, backstreet boys och markoolio. När dom kom och jag öppnade dörren så hade dom övat på en födelsedagssång i bilen som döm sjöng. Det är alltid lika roligt att fylla år!

Nu känner man sig ju inte alltför fräsch eftersom att man sovit fem timmar, ätit 10 kilo godis och chips, ätit tårta och druckit massa bål men det är det värt. Tack för en fin kväll, det var den bästa presenten!

Party

Tårta

Kalas mys i soffan

Snart födelsedag

Idag är det den 19 februari och det innebär att det är 18 dagar kvar tills min födelsedag den 9 mars, då fyller denna tjejen 17 år. 17 hela jäkla år. Då är det ju bara ett år kvar tils man är 18 år, myndig och vuxen. Jag kan inte bli vuxen så snart. Jag är alldeles för ung för det. Men nu ska jag inte börja oroa mig för det. Nu ska jag istället se fram emot min 17-årsdag!

Har skrivit en önskelista som jag ska ge till mamma när jag kommer hem:
- Lila överkast till min säng
- Kylskåpspoesi
- Boxertrosor
- Vetevärmare
- Stickor
- Garn
- Fina filtar
- Fina soffkuddar

Det kan ju tillkomma saker på listan men än så länge ser den ut så här.

Middagstips

Hej, tänkte bjuda på ett middagstips som jag lagade idag. Kikärtsgryta blev det och det är en ganska kryddig vegetarisk rätt som är väldigt enkel (och billig) att göra. Passar perfekt för en fattig student som mig. Till kikärtsgrytan kan man äta till exempel: Quinoa, bulgur eller ris. Detta är en sådan rätt som man kan blanda i lite av vad man har hemma så har du till exempel paprika hemma så funkar det perfekt att ha i.

Kikärtsgryta:
1 msk smör
2 krm garam masala
1 tsk spiskummin
1/2 tsk sambal oelek
1  gul finhackad lök
4 dl buljong
1 dl röda linsor
200 g kikärtor
1 dl ärtor
1,5 dl grädde
1/2 pressad citron
salt, peppar

Så här gör du:
Du häller en matsked smör i en gryta. Lägger i kryddorna och den hackade löken. Sedan så häller du i resten av ingridienserna och låter det koka i cirka 10 minuter. Och vips! Så är det klart.

Kikärtsgryta

Nu ska jag ut och promenera!



Sova...

Vaknar 16.47 och inser att jag sovit sen jag kom hem efter skolan. Det börjar bli en vana. Men vad ska man göra då? Vissa kanske tycker att det är slöseri med tid att sova på eftermiddagarna men det tycker verkligen inte jag. För att sova när man faktiskt känner att man är trött är det skönaste man kan göra, och man  mår riktigt bra av det också. För när man har sovit så känner man sig mycket mer tillfreds med sig själv och livet och det är en lyx man ska unna sig.

Sitter här nu och filar på min ansökan till vattenland. Ska skicka in den idag så får vi se om det blir något jobb även denna sommar. Vore ju toppenbra. För jobba bör man annars dör man som man säger. Eller, eh, dör kanske jag inte riktigt gör. Men livet skulle definitivt vara väldigt mycket tråkigare och jobbigare om man alltid var tvungen att vända på varje krona. Nu behöver jag ju i alla fall bara vända på varannan.

Ikväll så kommer min finaste Moa!

Jag och Moa

Texter

Läs mina texter på poeter.se : http://www.poeter.se/poetHome.php?writerId=25452

I taket lyser stjärnorna

Igår var det biodags! Då var jag, Moa och Emmy och såg I taket lyser stjärnorna. Filmen är baserad på boken som skrivits av Johanna Thydell, den läste jag när jag gick i femman. Så jag kom inte ihåg så mycket av vad som hände. Men i korta drag så handlar filmen i alla fall om Jenna som har en cansersjuk mamma och om hennes kompis Ullis som är en strulig tjej med en alkoholiserad mamma. Filmen är ganska sorglig samtidigt som det även finns väldigt fina och lyckliga stunder i den. Men jag och Moa satt i alla fall och hulkade oss igenom slutet, det kändes som att det var så nära mitt eget liv på något sätt. En svensk film med vanliga människor och med en sjuk mamma.

Jag var väldigt nöjd med denna filmen. Trodde från början att den skulle vara ganska dålig, men det visade sig att jag hade fel. Kändes väldigt rätt att se på en svensk film också, jag är lite den typen som gillar svenska filmer som handlar om vardagliga saker.

I taket lyser stjärnorna bok
Boken

I taket lyser stjärnorna film
Filmen

Lugn dag

Dagen ser ut att bli lugn. Kanske träffa pappa en liten stund, läsa och sedan åka hemåt till ödemarken. Känns skönt att ha en sådan dag också.

Att vara självständig?

Lyssnar just nu på Laleh, en artist som jag också har upptäckt igen. Hon har ett skönt gung i sina låtar som jag verkligen gillar. Jag och Malin sa idag att vi är inne i en period då dom självständiga tjejsångerskorna verkligen passar in. Sov hos henne både igår och i förrgår, kändes skönt att slippa sova själv. Det tyckte nog både hon och jag.

Men som sagt, självständiga tjejer går hem. Det är alltid ett hett ämne, att man som tjej ska vara självständig och våga tro på sig själv. Men jag vill faktiskt också säga att det är minst lika viktigt att inse att man är sårbar och våga be om hjälp. Det är lätt att bli den där "duktiga flickan", som får MVG på alla prov, har hundra bollar i luften samtidigt och klarar allting helt själv och bara är "såååå duktig". Det är en fälla man lätt hamnar i och något som kan vara väldigt svårt att ta sig ur eftersom att alla bara berömmer en för det. Det är klart att det är viktigt att vara ambitiös och duktig men kanske i lagom mängd. Det viktigast är ändå att försöka hitta sig själv och förstå vad man själv vill.

Laleh

Dikt om datakunskap

Att ha datakunskap kan vara kalas
Om man har en lärare som inte är dalmas
Och om läraren dessutom är riktigt knas
Så är det nästan som att gå på kalas


The Poets

Jag har pånyttuptäckt ett band jag lyssnade lite grann på när jag var yngre. The Poets! "HAHA" tänker ni då, "det är ju bandet som Jimmy Jansson spelade i" och jajemen det är det. Men jag måste säga att jag gillar hans musik mycket mer från tiden han var med i poets än nu. Dom har faktiskt en del riktigt bra låtar, så det är ett hett musiktips från min sida. Skulle säga att dom spelar någon slags lugn rock som kan vara rätt skön att lyssna på.  För övrigt kan jag ju skryta lite med att dom faktiskt spelade på en väldigt liten lokal festival innan dom var kända som jag var funkis på när jag var typ åtta så indirekt har jag ju faktiskt träffat dom, haha.

Årsmöte SSU Karlstad

Kommer precis hem ifrån SSU Karlstads årsmöte. Var tvungen att gå lite tidigare eftersom att jag ska plugga och inte vill komma i säng för sent ikväll. Men det var ändå ganska intressanta saker som sas där, mycket av tiden gick ut på att läsa motioner (dom flesta skrivna av Manuel) och dessa var ganska intressanta. Jag förstod kanske inte allt men jag försökte så gott jag kunde.

Imorgon blir det Yoga som vanligt. Fantastisk start på dagen!

Ännu ett boktips!

Nu är andra boken om Bella Swan klar!  När jag hör din röst (New moon) Jag har läst hela natten, från klockan ett till klockan 6 imorse. Dom är klart beroendeframkallande. Nu måste jag iväg till biblioteket och låna nästa! Ljudet av ditt hjärta (Eclipse). Jag blev så tagen av den förra att jag ibland bara låg där i min säng och grät över hur olyckligt det var, jag hoppades med huvudpersonen och när det inte blev som vi hoppats så var besvikelsen så oerhört stor att det nästan gjorde ont i mig. Konstigt hur man kan bli så tagen av att läsa några små krumelurer på papper.

New moon