snö i ett vinternovember tack.

Nu är biljetten till Laleh i Arvika bokad. Det kommer bli fantastiskt, underbart, lyckligt, härligt och absolut bästa konserten i år.

Lycka!


Laleh - Snö

Psykologi A.

Psykologiprov på onsdag och precis som Mats, våran lärare, sa så har jag ingen aning om jag kan något alls eller om jag har stenkoll. Känns lite olustigt faktiskt. Vet inte hur mycket jag borde läsa på och inte vad jag borde läsa på heller. Får väl sätta mig ner och ta tag i det på riktigt nu. De fem olika psykologitankesätten är det vi gör just nu.

Någon som har läst psykologi A och har några pluggtips?


on my way.

Idag har jag tagit ett steg närmare mitt körkort. Gick riskettan idag, vilken är en obligatorisk kurs om alkohol och droger i trafiken. Kan inte säga att jag lärde mig speciellt mycket tyvärr och som körskoleläraren sa så ärligt så bär kursen för dom som redan är medvetna om riskerna i trafiken onödig och för dom som inte är medvetna om detta så kommer knappast tre timmar ändra deras beteende. Men som sagt är kursen obligatorisk så det är skönt att det är gjort.

Inte många dagar kvar på lovet nu. Det gick snabbt, men skolan känns faktiskt inte helt fel att komma tillbaka till. Repetitionerna inför Peter Pan är i full gång, underbart!


back in town.

Dagens bästa låt och text:


Laleh - Mysteries

blogg från storstaden.

Tillbaka på hotellet ifrån ännu en bra dag i Stockholm. Började med underbar frukost på hotellet och sedan blev det shopping. Fick tag på flera bra grejer: En grå kofta från Salt, en väska från en butik i gamla stan (minns ej namnet) och en sportbehå. Riktigt bra grejer och imorgon ska jag och mamma ta ännu en tur på stan och köpa lite smågrejer.

Blev träning efter shoppingen, skivstång på friskis&svettis i Hornstull. Inte riktigt lika bra som passen i Karlstad faktiskt, blev lite besviken på passets uppbyggnad och ledaren men det var i alla fall skönt med lite träning mitt i storstadsupplevelsen. Nu är jag trött och proppmätt efter mat på en indisk restaurang här i närheten av hötorget.

Godnatt.

Stockholm i mitt hjärta.

Sitter på världens finaste hotellrum med mamma efter att äntligen ha sett flickan som lekte med elden. Vi kom hit runt fyra och sen dess har vi hunnit med lite fönstershopping, ätit bästa turkiska burgare i hötorgshallen och varit på bio på sergel. Jag gillar att vårat hotell ligger precis mitt i centrum. Hundra meter från hötorget, kan det bli bättre? Nä, jag tror faktiskt inte det. Efter filmen så tog vi en annan väg ut från bion och då hamnade vi 15 meter från vårat hotell. Vi skämtar lite om att stanna på hotellrummet hela vår stockholmstripp och bara ligga i dom sköna sängarna!

Imorgon ska vi äta frukost i vinterträdgården som är en inglasad, isolerad innergård på hotellet som man ser utifrån vårat fönster på tredje våningen. Jag längtar...


Vinterträdgården


Vinterträdgården

rensa.

Provade att göra fransk manikyr nyss. Resultatet kanske inte blev det bästa, tihi, men övning ger förhoppningsvis färdighet. Nu ska jag kolla om jag kan rensa min fläkt på datorn från damm. Tack Daniel!

hjälp!

Min dator blir jättevarm och stänger av sig själv när jag har använt den en stund. Vad är det som är fel? Någon som har bra koll på datorer och kan ge mig ett råd i detta. Är fläkten trasig och borde man då i sånna fall lämna in den även om garantin har gått ut. Är det värt?

HJÄLP!


skolreseförsäljning ärlikamed ontimagen.

Idag har jag och Malin varit riktigt duktiga. Vi har gjort någonting vi länge gått och gruvat oss för och skjutit upp. 

Vi har sålt plastpåsar! Tre var blev det till slut och det känns riktigt bra. Nu har jag bara tre kvar sen är dom slut. Man känner sig så sniken när man kommer och knackar på hos folk som egentligen inte vill ha plastpåsar och försöker att pracka på dom och till slut köper dom bara för att vara snälla. Gick väldigt trögt i början för mig och Malin. Ingen ville ha! Men till slut så fick vi i alla fall sålt dom plastpåsar vi hade och kunde med gott samvete gå till ICA och köpa chips.

Men det måste ju finnas något bättre sätt att tjäna pengar till skolresa på. Malin pratade om att sälja delicatobollar styckvis för det köper alla. Man har ju alltid en femma hemma och det är inte lika jobbigt att lägga ut småpengar som att köpa plastpåsar för 58 spänn. Det är väl inte så mycket pengar egentligen men det är ändå mer lättsålt med billiga saker som man dessutom kan äta.

Har ni några tips för att samla in pengar till skolresa? Hur gjorde ni och hur gick det?

Äntligen.

Nu är det äntligen höstlov och lite ledighet. På måndag åker jag och mamma till Stockholm och kommer hem på onsdag. På fredag är det dags för riskettan på trafikskolan och kanske Klas Klättermus (om vi någonsin lyckas boka biljetterna dit, börjar bli lite bråttom nu). Förutom det så har jag inte mycket inplanerat. Får se vad som bjuds helt enkelt.

Denna dag ser ut att bjuda på:

  • Träning
  • FN-dag
  • Träffa pappa

Helt okej dag. Nu ska jag äta frukost!

facebooknörd.

Snart har jag både en fungerande mobil och en kamera. Det kan inte bli bättre. Då ska det äntligen få komma upp lite nya bilder här på bloggen. En bild säger mer än tusen ord, sägs det och det tror jag stämmer. En blogg utan bilder är som en prinsesstårta utan marsipan. Inte bra!

Sitter här med min tekopp och filosoferar (läs: leker med mitt café på facebook och borde gå till skolan). Idag är det matteprov, det känns bra. Jag är nog den enda i klassen just nu som gillar matte men det är nog faktiskt ett av mina favoritämnen. I Matte B är allting så logiskt och det går ihop för mig så jag hoppas att det går bra på provet idag. Det borde det göra.

Lattefaktor

Har fortfarande ingen mobil och det gör mig ganska stressad. Men jag kommer i alla fall att få ett nytt simkort med samma nummer så något krångel med det blir det i alla fall inte. Har även fått låna Mysigamalins gamla mobil. TACK! Men faktum kvarstår att jag inte har några nummer och är svår att få tag på fram tills nya simkortet kommer.

Förutom jobbig mobiltelefon som försvann så går allting ganska bra just nu. Dom prov som kommer är inte så jobbiga att plugga till, jag fick bra betyg på kulturhistoriaprovet, jag har ett städat rum(TACK MOA!) och livet är allmänt gött, som man säger i Karlstad. Ska nog åka och dricka latte med Moa nu på Waynes för att jag har varit så grymt sugen på det hela dagen.

CU! (vi har gått igenom engelska förkortningar på engelskan, den bjuder jag på!)

borttappad mobil.

Hanna Wiklund har gjort det ofattbara. Hon har tappat bort mobilen.

Det är verkligen helt otroligt. Har aldrig någonsin hänt mig något liknande det här. Jag är ju världens mest ordningsamma människa. JAG TAPPAR INTE BORT SAKER. Och speciellt inte mobiler. Jag kan inte leva utan min mobil, alla nummer, alla människor jag måste ringa, alla människor som måste ringa mig och hur ska jag vakna imorgon utan väckarklocka? Galet.

Ni som vill få tag på mig får väl lättast det genom Moa eller någon kompis om ni har numret (tänker inte lägga ut alla mina vänners nummer här, det skulle inte uppskattas, haha) tills dess jag skaffar en ny. I will tell!

Verkligen upp och ner idag. Äta amerikanska pannkakor och äta B&J nu för att trösta mig lite.

söndag.

Promenad.
Höstfika med Malin på Coffehouse by Gerorge.
Alfapet.

Nu: Träning.

Fin dag!

Igår...

Sov jag hemma hos Moa och då kom hem ganska tidigt imorse för att hon skulle iväg till Filipstad med sin mormor. Det var bra, för då fick jag tid till att göra andra saker som man vanligtvis inte hinner med när man sover länge på helgerna.

Jag har:
Bakat bröd (sirapsbröd, mammas recept. Mmm!)
Läst psykologi
Städat köket och trappen

Hoppas på en fin dag. Kanske en promenad i höstlöven. Mys!

bildblirord.






ord som blir meningar.

Jag kan inte skapa vettiga blogginlägg just nu. Mycket jag vill skriva, mycket jag inte vill skriva och massor jag inte kan skriva. Idolkväll hos Märta blev det i alla fall med glassätande (hur kan man en B&J i frysen utan att kasta sig på den och äta den direkt?) och massa snack om provet. NKNKNKNK-prov! Hoppas, hoppas, hoppas att det gick bra men det känns väl kanske inte direkt MVG-material det jag skrev tyvärr. Men vi får se!

Imorgonbitti blir det skivstångspass på Friskis med Lois. Lite trögt eftersom att det har varit dåligt med träning i veckan. Tror att det blir grymt ändå.

köra bil.

Tidig morgon. Lite sömn. Snart körlektion.

Min första kärlektion i Karlstad kommer strax att påbörjas. Jag är faktiskt ganska nervös. Tänk om jag inte klarar någonting alls, saker som jag annars alltid klarar. Dragläge, start i backe, högerregel osv. Tror väl inte att det blir så farligt men lite pirrigt är det.

Har gjort ännu en lite prioriteringslista för mig själv. Tyvärr har vissa saker blivit bortprioriterade som jag egentligen hade tyckt varit jättekul. Det är synd. Men...

PRIORITERA MERA!
Så mår man mycket bättre.

prov.

Kulturhistoriaprov. Jag är TAGGAD!

systerskap.

Fin dag idag. Födelsedagsfika hos Maja efter den korta skoldagen var mysigt och sedan blev det möte med Linda och fortsatt grejande med tjejgruppen. På schemat idag stod att göra affisch, vilket inte direkt är min starka sida, därför var jag lite orolig över hur resultatet skulle bli men det blev otroligt mycket bättre än väntat. Det är kanske inte är så avancerat gjort men jag är grymt stolt att det blev en affich över huvudtaget. Jag kan i alla fall liiiite photoshop!


Musikalplugg.

Sitter och pluggar järnet till Kristina från duvemåla. Matte, Naturkunskap och kulturhistoria. Livet är hårt på estet! För då borde man även börja titta på manuset och kanske lära sig några repliker tills man ska ha dom första riktiga repetitionerna nästa vecka. Men hur ska man hinna det? Nä. Prioriteringslista är det som gäller.

1. Plugga till proven
2. Inte glömma bort viktiga möten
3. Städa, städa, städa
4. MANUS!

Men viktigast av allt är nog att så snart som möjligt gå till McDonalds och äta fiskburgare med pommes.


Ni får en puss av Malin idag.

Rosa bandet

Har ni sett det fina rosa bandet som sitter uppe i högra hörnet på min blogg? Tipset fick jag från bloggen Lilla Fröken som också hade ett sådant. Vill ni ha ett likadant så klistrar ni bara in denna kod efter <head> taggen i eran kodmall: <script type="text/javascript" src="http://www.prontocommunication.se/rosabandet/ribbon_right.js"> </script>

Brunch

Var och körde ett riktigt hårt träningspass imorse på friskis. Det var ett helt vanligt skivstångspass men jag hade lite tyngre vikter denna gången och slet som ett djur. Efteråt var jag helt slut i hela kroppen men det kändes grymt skönt att ha tränat riktigt bra.

Var och handlade förut inför min och Malins brunch imorgon. Bästa grejen att göra med myspolaren när man har sovmorgon.

Våran brunch ser ut så här:
Äggröra
Baguette
God youghurt
Juice
Chai-te
Ev. pannkakor

irritation på datorer.

Jäklar vad irriterande det är när inlägget man skrivit raderas. Nu hinner jag ju inte skriva goda brunchinlägget för nu måste jag iväg och handla. Kommer strax ett inlägg om det!

listor.

Jag vill...

skriva listor med allt jag ska göra så att det verkligen blir gjort. Nr. 1 på listan är just nu att plugga, plugga, plugga men det får bli senare för nu ska jag iväg och träffa Lois och Josephine på Uno.

Jag och Malin åt pannkakor med nutella på. Inte bra! Men väldigt gott.


kanelbulledag.

Jag har varit ute i blåsten i flera timmar och jobbat. Nu ska jag baka kanelbullar och fira kanelbullens dag.

GLAD KANELBULLEDAG!

nytt pass.

Igår var det skivstångspass på friskis som gällde. Och det känns verkligen att man har jobbat med muskler som är otränade. Men det var roligt att få känna att man verkligen fick jobba hårt med kroppen och det var en riktigt skön känsla efteråt att sitta i bastun och känna hur alla muskler var alldeles matta.
Bra tips till den som vill träna mycket styrka! På måndag blir nästa pass.

Nu är det snart mumsig mat med halomi och ungsbakade grönsaker och potatis. Mumma!

Rosa månaden är här.

Läste precis på Idas blogg att nu börjar rosa månaden, till stöd för Bröstcancerfonden.

Mycket fina och roliga saker finns att köpa i år. Jag satsar på det traditionella rosa bandet att sätta på jackan och ska nog också köpa någon påsa rosa rattar.

Brukar ni stödja bröstcancerfonden?


Hösthösthöst.Vinter snart?

Det börjar bli riktigt höstkallt nu. Det är första oktober och idag har jag köpt mysvantar på indiska. När alla andra längtar till sommaren så längtar jag till höstmys och lövhögar. Nu är vi äntligen här!

Lycklig idag, igår och imorgon.