sömn.

Jag har dansat loss på friskis och är helt slut i kroppen. Ska sova snart så att jag kan vara pigg i skolan för första gången den här veckan. Har varit dåligt med sömn och för att jag ska fungera och inte bli matt och uttröttad efter 10 minuter i skolan så måste jag ha minst 8, helst 10 timmars sömn per natt. Galet egentligen när dagarna är alldeles för korta för att allt ska kunna hinnas med. 22.00 är en bra tid att gå och lägga sig för mig men det är nog ganska olika. Eller?

När går ni och lägger er och hur mycket behöver ni sova för att orka?




stress.

Haft en sån konstig molande känsla i magen och mått lite illa sen igår. Inte sjukilla utan mer mådåligtilla. Kan det vara stress måntro? Skulle inte bli förvånad.

Nu när jag stressat mig igenom dagen har jag äntligen kommit till kvällen och det är dags för dans. Mysigthärligtunderbart!

Dubbelbokning.

Det är så tråkigt att ha dubbelbokat sig själv. Imorgon var det meningen att jag och Malin skulle plugga matte, baka och ha det allmänt mysigt men så kommer jag på nu att det går ju inte alls. Jag ska ju iväg på möten hela eftermiddagen när skolan har slutat. Ett roligt möte i och för sig med Emmelie och planera tjejgrupp men just nu känns det tungt att behöva tacka nej till slappeftermiddag med sockerkaka. ATTANS!

Känns konstigt för det är verkligen inte ofta jag dubbelbokar mig på det här sättet. Brukar ha all tid i världen till att umgås med folk men någon gång måste väl det hända också.

jobb ärlikamed money.

Julia berättade för mig att jag borde ha fått lön igår vilket jag helt hade glömt bort så jag gick in och tittade. Och jajamensan! Lön var det, bra lördag!

lördag.

Blev en sväng på stan för att titta lite i affärer, fika och läsa körkortsbok. Behöver komma hemifrån för att kunna plugga och läsa ordentligt. När jag sitter hemma så finns det så mycket som distraherar mig och det blir ofta väldigt lite gjort men det går såklart också ibland. Men helst så sätter jag mig på något mysigt fik, tar en god smoothie och läser. Vardagslyx att fika!

Hur pluggar ni bäst? Lite nya tips är aldrig fel.

Blev inte mycket shoppat. Köpte en markeringspenna för att markera mina 150(!) repliker i manuset till Peter Pan och så köpte jag post it-lappar. Bra att ha grejer alltså.



Bokmarathon.

Eftersom att jag så praktiskt blev väkt av ett sms klockan 10 så tog jag tillfället och gick upp och bakade bröd. Ska nog se till att plugga lite och försöka komma framåt i några av mina böcker som ligger på hög här hemma.

Lista på böcker som jag ska läsa:
1. Paulo Coelho - The Alchemist , en engelsk roman som vi ska läsa i Engelska B
2. Camilla Läckberg - Sjöjungfrun , en av alla mina böcker lånade från bibblan som snart går ut och som jag verkligen vill läsa klart
3. Körkortsboken
4. Manus! , ingen bok egentligen men dock något jag VILL läsa.
5. Mari Jungstedt - Den du inte ser, en halvfärdig pocketbok som är skitbra men som jag för tillfället inte har tid att läsa i! Hennes böcker går dessutom som en otroligt dålig dubbad(!?) serie på TV4 på söndagar.

Dessutom så har jag ännu fler pocketböcker hemma som står och tittar på mig med frestande blick. Jag älskar att läsa, men nu blir det bara för mycket!

Kanske blir att umgås med någon kompis också. Får se!


Kommissarien och havet. Är det någon mer som är otroligt besviken på denna serie?

Musikal.

Världens bästa dag. Fick rollen som Peter Pan i våran musikal. LYCKA! :D
Idag på lunchen kunde jag inte sluta le, Emmy påpekade att jag, när jag stod och hällde upp vatten, hade ett stort leende som om det bästa jag visste var att dricka vatten. Om dom bara visste dom som såg det!

Glädje.Glädje.Glädje.


Peter Pan.            Jag.

TVTVTV i massa veckor.

Har precis sett Idol. Brukar alltid följa det i början av säsongen när det fortfarande bara är auditions innan kvalet. Sedan blir det oftast ganska segt och tråkigt när man ska lyssna på person efter person som sjunger bra och aldrig gör något fel. Finns knappt något att bedömma längre. Menar inte att jag bara tycker att det är roligt att se på folk som bara gör bort sig men när alla är så pass duktiga finns ingen spänning kvar för mig längre. Tittar någon gång ibland, håller koll på vilka som åker ut och sista finalen brukar jag oftast kolla på.

Vad tycker du? Hiss eller diss med Idol?




Single Babies

Måste få visa er några otroligt roliga, och söta, klipp som jag såg på en av mina favoritbloggares sida. Tack Matilda!





Jag gillar det!

torsdag.

Vi pratar danska på svenskalektionen.

När jag blir stor ska jag gifta mig med en snygg dansk och flytta dit.


hej.

hej!

/malin


Jag vill ha höstmys.

Vill helst sitta framför en film, dricka te och äta chokladbollar hela dagen. Så blir det inte.

Men i skolan är det roligt i alla fall.

Peter Pan

Nu har jag manuset i mina händer. Manuset till Peter Pan! Känns grymt att äntligen få göra en musikal och det riktigt pirrar till i magen när jag tänker på att vi snart även kommer att få roller. Jag håller tummarna för att det blir något bra. Har i alla fall börjat läsa manuset och faktiskt även smygtittat lite på den otecknade filmatiseringen av Peter Pan. Gillar den väldigt mycket, en riktig mysfilm som man kan drömma sig in i.

Och vem drömmer inte om att få spela mot Jeremy Sumpter som spelar huvudrollen?
När filmen kom för 6 år sedan var jag nog lite småkär i honom.


Jeremy som Peter Pan för 6 år sedan.


Jeremy Sumpter.

framtidsförhoppningar.

Tog en powerwalk i mina nya skor. Härligt att få röra på sig lite och lyssna på massa bra musik. Jag har sagt det förut men säger det igen, Laleh är min kvinna!

Mötet med Emmelie gick jättebra och vi hade massa idéer och brainstormade omkring tjejgruppen som kommer i framtiden. Ännu är ingenting klart men jag tror att det kommer att bli grymt och jag hoppas att så många tjejer som möjligt vill vara med och engagera sig. Jag är i alla fall väldigt förväntansfull över vad som komma skall.

Är ni intresserade så kommer det snart att komma upp afficher om det i Karlstad där det kommer att stå datum och plats och ni kan ju alltid lägga in en kommentar här på min blogg om ni känner att det här är något för er. Mer info kommer att komma!


Laleh är en tuff tjej som kan.

SKOR!

Nu har jag köpt skor. Riktiga skor. Bra skor. Skor som är kan hjälpa mina stackars sneda fötter att gå ordentligt.

Det som känns jobbigt är att nu måste jag offra mina älskade converse och diverse andra tygskor för ett par gympaskor. Men det är nog en ganska rimlig uppoffring för att inte ha ont.

Nu ska jag iväg och planera tjejgrupp! (ska man kanske prova dom nya skorna då?)

är det morgon?

Vill bara berätta för alla att klockan är 2 och jag är frotfarande vaken. Det är helt otroligt! Händer väldigt sällan...

Kulturnatt och sedan risgrynsgröt hos Hannes var verkligen inte fel. Helt rätt.

halsont=höst

Det har börjat klia i halsen. Usch.

Några kloka ord: "Man kan inte fortsätta dansa med någon som hela tiden trampar en på tårna"


Jag tänker istället tillbaka på fina minnen.

Barnasinnet kvar.

Jag blir aldrig för gammal för att titta på barnprogram.

Dagens bästa: Totally Spies och godis.

Barnasinnet kvar.

Jag blir aldrig för gammal för att titta på barnprogram.

Dagens bästa: Totally Spies och godis.

Vardagligt irriterande fenomen.

Har haft hicka hela jäkla dan och inget jag har provat har hjälpt mer än en kort stund. Blir tokig snart.

HJÄLP?

På fel plats?

Idag kom jag att tänka på något konstigt.

När jag gick hem från dansen och var nästan hemma så såg jag en igelkott. Egentligen inget konstigt med det, jag har sett igelkottar förut när jag varit ute i Karlstad men det konstiga är att jag aldrig sett någon hemma hos mig i Sunne och där bor jag ändå mitt ute i skogen. Är det inte där igelkottar borde finnas egentligen? Dom är väl djur som alla andra som är skygga och inte trivs bland massa människor, ljus och bilar. Konstigt tycker jag att jag ser dom titt som tätt bland hyreshusen på sundsta.

Eller har jag kanske fel? Dom kanske visst tycker om att vara bland människor och egentligen är riktiga gosdjur.

Är det någon som vet?






Morgonklippning.

Gick upp extratidigt imorse eftersom att jag ska klippa mig kvart i 8 idag. Fick ta en tidig klippning så att det inte skulle gå så lång tid mellan klippningen och färgningen så därför klipper jag mig alltså istället för efter skolan har slutat så innan. Rätt smart egentligen, då behöver man ju inte fixa håret på morgonen för det gör ju någon annan och sen så får man visa sin nya frisyr direkt. Jag hoppas på att det blir bra!

I och för sig så gick jag nog upp lite för tidigt imorse ändå. Gick upp klockan 6 och nu när jag nästan är klar så har jag 45 minuter kvar innan jag ska gå. Tänk vad skönt det hade varit att sova dom timmarna.


Skaka rumpa på F&S

Är snart inne på min tredje riktiga träningsvecka sen skolan började och än så länge känns det riktigt bra. Känner att jag mår bättre och känner mig friskare än när jag inte tränar och dessutom så behöver jag aldrig ha dåligt samvete för att jag tränar för lite.

Just nu ser min träningsvecka ut så här:

Måndag: Ingen träning
Tisdag: Modern dans
Onsdag: Danspass på friskis&svettis
Torsdag: Medelpass på friskis&svettis
Fredag: Ingen träning
Lördag: Ingen träning
Söndag: Dansaerobics på friskis&svettis

Såhär är min plan för träningen sen så kan den ändras beroende på hur min planering ser ut. Men jag försöker att alltid köra minst 2 pass/vecka helst 3 på friskis&svettis och sedan så dansar jag alltid modernt varje vecka.

Friskis&Svettis är ett riktigt grymt träningsställe som dessutom är billigt (bra för oss fattiga studerande). Jag hoppas att fler och fler kommer att hitta dit för det är faktiskt, enligt mig, det bästa stället man kan träna på. I alla fall i Karlstad. SATS i all ära men varför träna på ett dyrt ställe när man kan få något lika bra eller bättre billigare?

Hur och vart tränar ni?







Buffé med vattenland.

Kul kväll på Selma med vattenlandsfolket. Vi fick god amerikansk buffé och musikalshow som var lite speciell. Galet att kvällen senare skulle sluta med att vi blev utslängda på grund av att vi inte var 18 men sånt är livet. Klandrar verkligen inte vakten som sa åt oss att gå heller, han skötte ju bara sitt jobb men lite tråkigt kändes det ändå.

Sover hos Millan Pillan inatt. Skönt att slippa cykla hem när det är mörkt för en gångs skull. Godnatt!


Åhléns.

Svar till Linda och alla andra som kanske har undrat. Termosmuggen som jag visade i detta inlägget kommer från Åhléns och kostar 75 kronor. Finns även i ett annat mörkare mönster som jag inte riktigt kommer ihåg hur det såg ut. Perfekt present till någon som ganska ofta har lite bråttom eller till dig själv om du kanske vill mysa till det med picknick någon gång och inte vill ta med dig en hel termos.


snart ett presentkort.

Är helt slut i kroppen, somnar nog vilken minut som helst. Men först tänkte jag bara påminna alla om sidan Gratis5.se som jag är medlem på. Har snart samlat ihop till ett presentkort och det har jag gjort helt gratis till och med utan att ha handlat över internet någon gång och på det sättet tjäna poäng. Tycker att det är den bästa gratissidan jag hittils har hittat för den känns på något sätt mer ärlig än dom andra.

Klicka här för att komma till sidan och få extrapoäng eftersom att ni har mig som värvare!

Gratis5.se

Nu ska jag slappa.

<3

Igår hade jag en supermysig eftermiddag med systra mi. Det bestämdes att vi skulle gå och fika hon och jag efter skolan och sagt och gjort gick vi till Café Royal och jag drack den godaste Café latten som finns - latte med mintchokladsmak! (rekommenderas varmt till er som vill dricka kaffe men tycker att det smakar lite för beskt)

När vi satt där och fikade så kom jag på att vi skulle köpa varsin inflyttningspresent till varandra så då fick vi bråttom att sticka ut på stan för att shoppa. Moa fick en söt termosmugg att ha när hon kanske inte hinner riktigt dricka sitt te på morgonen eller ska ut och ha picknick och jag fick en fin ask med tillhörande kopp och sötgodis från lagerhaus och till det ett jättefint kort. Så lite men så mycket värt.

Finns det något finare än att ha en fantastisk syster?
Älskar dig Moa!


Min fina ask.


Moas termosmugg. (som hon faktiskt hade användning för redan imorse!)

Ledsen att kvaliten inte är vad den har varit men min digitalkamera har gått sönder och mobilen tar inte riktigt dom korten som jag vill ha tyvärr.

FIN!

Tack Moa för en fin eftermiddag. Lägger upp bilder och berättar mer imorgon.

Nu blir det Harry Potter och Rösti som Moa lagat! Godnatt.

Solig tisdag.

Skolfotot gick bra tror jag. Vi körde lite spex och jag hoppas på att det i alla fall kommer att se lite roligt ut när man slår upp katalogen och ser ESDT2. Ska lägga upp bilden när vi får den vilket kommer att ta minst 2 månader om man tänker på hur lång tid det tog att få bilderna förra året, och för att inte tala om skolkatalogen som tog ännu längre tid.

Nu ska jag och min fina syster gå och fika på stan och snacka skit.

Ciao!

Läskigt.

Idag är det den största ångestdagen på hela skolåret.

Nä, riktigt så allvarligt är det inte. Idag är det dags för skolfoto och som vanligt så känns det lite pirrigt eftersom att man ALDRIG vet hur det ska bli. Man kan göra sig hur fin som helst på morgonen men samtidigt få det fulaste skolfotot någonsin så det gäller att gå in utan förväntningar när man sedan öppnar skolkatalogen och ser sig själv. Fast så viktigt är det nog inte längre  för migatt bli bra på skolkortet, det var definitivt viktigare under högstadieperioden. Man behövde nog hävda sig mer då och trodde att alla granskade en från topp till tå när dom kollade på kortet efteråt vilket dom knappaste gör.

Man var rätt egocentrisk när man tänkte så!
Vad känner du om att ta skolkort?


Skolfotot förra året. ESDT1