Fucking Åmål - 30 år senare


Alfapet

JAG VILL SPELA ALFAPET! Någon som vill spela med mig?

Biblioteket

Biblioteket Sunne 14.25
Moa har åkt till Uno och jag sitter och fördriver tiden tills bussen går med att sitta vid datorn och skriva blogg. Hittade precis en sida med lite roliga gejor, www.bluefox.se för er som vill ha lite tips på födelsedagspresenter eller allmänt roliga och mysiga grejor åt er själva. Detta är verkligen min typ av shoppingsida. En sida full med massor av  nödvändiga och inte alls nödvändiga snygga saker att köpa eller i alla fall titta på och drömma om, så har ni tips på fler sådana sidor så får ni gärna tipsa!

Jag är mer en prylmänniska än vad jag är klädmänniska, jag vill mycket hellre köpa smågrejor till mig själv än kläder. Har förlorat väldigt mycket av mitt klädintresse, inte för att det har varit speciellt stort någonsin men nu är det nästan obefintligt. Fast jag börjar få tillbaka lite av suget efter att i alla fall få köpa någon ny snygg tröja. Har ju nästan inte köpt ett enda klädesplagg under hela hösten vilket beror på att jag dels inte haft tid och helelr itne pengar. Att flytta henifrån är verkligen inte något för den som använder hela sitt bidrag till pengar, det går bara inte. Det är så mycket annat man ska ha, till exempel mat. Och det är inte något av det billigaste man kan köpa måste jag säga. Fast jag har ända varit rätt duktig och försökt att handla mycket på lågprisaffärer och där sparar man faktiskt väldigt mycket pengar. Sparar så att man kan unna sig. Men att flytta hemifrån är ju verkligen inget jag ångrar, hade jag inte gjort det hade jag ju aldrig träffat och lärt känna alla nya fantastiska människor i min klass, hade jag inte flyttat hade jag heller inte kunnat bli mer aktiv i SSU Karlstad också hade jag inte fått lära mig hur det är att bo själv. Så det har absolut sina fördelar och nackdelar med att flytta hemifrån.

Just Dance

Det gör ont i kroppen. I magen, ryggen, låren, axlarna och nacken. Jag har träningsvärk sen igår, men det är det värt. Var och dansade igår i 3 timmar. Först 1,5 timme med Cornleia Romot och sen 1,5 timme med Christopher Bergström. Var sjukt roligt och vi gjorde grymma koreografier, speciellt den vi gjorde med Christopher var helt otroligt rolig. Då dansade vi till Rihanna - Rehab. Oftast inte den musik jag lyssnar på men den var sjukt rolig att dansa till.

Blir dans idag också, och imorgon. Så jag får väl räkna med fler dagar med träningsvärk.

Så nu sitter jag här med mitt te och funderar på en andra frukost. Dagens godaste måltid an jag gärna tänka mig att ha en repris på.

Julafton - Dagen efter

Julafton var underbar som vanligt! Det är absolut min favorithögtid. Jag trivs så fantastiskt bra med livet just då!

Fick en Ipod av Per-Arne och en dvd-spelare och Alfapet av mamma och massa annat småplock. Är väldigt nöjd. Så nu sitter jag och lyssnar på cd-böcker på min nya Ipod och bara mår bra.

God jul

GOD JUL! :D
Nu ska jag ut och åka skridskor.

Dan före dopparedan

Dan före dopparedan. Jag har tyvärr inte riktigt fått den julkänslan som jag brukar få, men det kommer väl kanske när vi tar in granen och spelar bingolotto ikväll. För det är nämligen tradition. Ingen jul utan bingolotto. Men först så måste här julstädas lite. Jag tänkte mest bara plocka undan så att det i alla fall inte ser ut som ett bombnedslag i mitt rum, jag började med att bädda sängen och det ser redan mycket bättre ut. Tänk att det kan vara så enkelt att städa.

Satt och läste i SSU-tidningen frihet igår och så läser jag att Maria Abrahamsson som är ledarskribent för SvD svara på frågan "vilken politisk fråga är stendöd 2009? - Feminismen". Jag fick lite av en chock, man kan ju inte bara sluta kämpa för kvinnors rätt i samhället och säga att den frågan är död nästa år. Överhuvudtaget tyckte jag att det var en konstig frågeställning. Man ska ju aldrig sluta kämpa för någonting man tror på.

Kommunledarutbildning

Jag sitter hemma och tittar på "Reine och Mimmi i fjällen" en film från 1997 som faktiskt är ganska rolig. Lite halvt B så där men ändå kul att kolla på. Det är helt galet att den är mer än 10 år gammal, 1997 känns ju som att det var igår. Fast oj vad gammal jag lät nu. Men det känns så i alla fall.

Imorgon så ska jag träffa Fanny, det var ett bra tag sen. Ska bli kul att ses igen. Vi har oftast väldigt roligt om än väldigt knasigt när vi ses.

Fick reda på att jag får åka till Bommersvik på kurs med SSU efter nyår också! Blev väldigt glad över det, KLU är det då. Kommunledarutblíldning. Känns väldigt roligt! Så 2-7 januari blir jag borta.

Frågan är ju bara hur jag ska klara mig utan dig

STIPENDIUM!

Nu är det kväll, och om ni undrar varför förra inlägget kom in så sent var det för att det blev fel med publiceringen. Tiderna på arena är ändrade, klockan 1 så har vi hårshow. Deni! Det blir kul, eller?

JAG FICK MITT STIPENDIUM!
Imorse på julavslutningen så ropade dom upp mitt namn och sa att jag fått ett stipendie som jag sökt på 5044 kr. Tror ni att jag blev glad eller? Fantastiskt lycklig och i chock. Jag skakade i en halvtimme efteråt. Sen så skulle vi säga hejdå till klassen och det var inte lite jobbigt, jag började gråta när dansarna skulle gå. Tänk att jag gråter när vi ska ha jullov i 1:an och inte när jag går ur 9:an. Knepigt.

Kristian är här nu.
Sov


Julavslutning

Idag är det sista dagen i skolan. Eller dag och dag, vi ska till aulan 9.40 och se julavslutningen sen så ska vi säga hejdå till klassen så mycket till dag är det väl inte och sen är det jullov! Det är galet, 5 dagar kvar till julafton nu och jag kan inte fatta det. När det är så här kort tid kvar så brukar jag inte kunna sova på nätterna och natten innan julafton är det alls inget tal på att sova. Men dom senaste åren har liksom glansen och det fantastiska i julen försvunnit, inte så att jag inte tycker om julen och njuter för fullt av den, men mer som att det var så himla mycket mer roligare och spännande när man var mindre. Det är faktiskt lite sorligt. Men jag ska försöka få in julkänslan på riktigt när jag åker hem till sunne imorgon.

Ikväll så ska jag parta på Arena, nej. Det var inte sant. Fast jag ska vara på Arena, för dom som inte vet det så är det en nattklubb/bar som ligger vid stora torget i Karlstad. Och ja, det är 18-årsgräns där. Men jag ska tydligen ha en till visning som hårmodell idag klockan 23.30 där så dom som är över 18 och sugna på att se får gärna komma som lite stöd! Jag, nykterist och 16 år, mitt ibland alla fulla 25-årsfjortisar på arena. Bra kombo där! Men det blir nog kul i alla fall, lite status är det allt att få komma in och jag har ju faktiskt Moa med mig.

Lite bilder från Hårshowen i onsdags:
Julia Hårmodell
                                              JULIA AXELSSON
Malin Hårmodell
                                                   MALIN LINDER
Moa Hårmodell
                                                    MOA WIKLUND                   

Jag Hårmodell
                                                               JAG

Mys

Nu har det varit myskväll här. Och det har verkligen varit riktigt mys! Bra vänner, knytkalas, julmusik och paket kan bara inte sluta illa. Tack Charlotta för koppen, den var riktigt najs!

Imorgon är det prov. BLÄ!

Flum utan flum

Jag kan defintivivt ingenting om datorer jämfört med Felix! Det är nästan läskigt. Han kan nog troligtvis allt och jag kan ingenting. Det roliga är ju att jag är datasnillet i min familj, och något ännu roligare är att min mamma är datasnillet på hennes jobb. Men vi kan ändå ingenting om man jämför med folk som vekligen kan nånting. Oj, vilken flummig text. Flum utan flum måste jag också påpeka.

Men Felix håller på att försöka lära mig webbdesign så att min blogg ska kunna bli fin, dock så är det nog han i slutändan som kommer att styla om den. Han har redan gjort en logga till mig. Så snart så blir det förändring här!
 
Jag funderar på att börja blogga lite mer politiskt. Kanske börja skriva lite mer om viktiga frågor som till exempel feminism, det är någonting jag verkligen brinner för så jag ska nog försöka att börja delge er mina tankar. Men det får bli en annan dag. Nu måste jag plugga kulturhistoria eftersom att vi har prov på tisdag, det kommer troligtvis att bli det första provet jag bara får G på om ens det och det känns konstigt nog riktigt skönt.

Lucia

Nån tidig kväll kan man ju inte precis säga att det blev igår. Kom hem ifrån Linda och Otto vid 3 och då gick jagh raka vägen till sängs och somnade. Dom har en tendens att få mig att va vaken halva natten!

Senare ska Moa vara med i ett Luciatåg i sunne kyrka och då ska jag dit och titta, känns lite sorgligt att jag inte har ett enda luciatåg i år. Men det är väldigt skönt också, jag skulle nog inte orkat ha många luciatåg i år. Jag ska träffa Linda sen också, det var väldigt längsen. Saknar den tjejen!

Snart jul...

Jag är effektiv och lagar mat, tvättar och skriver blogg samtidigt! Det är bra, för jag behövde verkligen få ordning lite här hemma och jag är sjukt hungrig.

Det är nu 12 dagar kvar till julafton, jag köpte klart nästan alla mina julklappar för flera veckor sen så någon julstress kan man väl inte säga att jag har. Bara pappas julklapp kvar, och det har jag nästan bestämt vad jag ska köpa. Sedan så måste man ju köpa födeledagspresent till brorsan som fyller år 27 december. Stackars kille, hans födelsedag glöms nästan bort i julhetsen men i år ska jag bannemej satsa på att få en riktigt fin födelsedag åt honom. Själv så är jag rätt nöjd med att fylla år i mars. Lagomt långt ifrån jul sådär och inte så mycket annat som hände då, eller fel. Det hände väldigt mycket annat, alltid. Jag är nästan aldrig ledig. Uschamejen, det är verkligen jobbigt. Men jag är mer ledig nu än vad jag var förut i alla fall, för nu har jag verkligen försökt prioritera bort saker vilket inte varit alldeles okomplicerat. Men så är det, för att kunna orka göra saker så måste man ibland vara ledig.

Idag fyller mamma 49 år! Hon fick Lars Winnerbäcks skiva Daugava av mig. Jag tror att hon blev glad.

Sunne

Nu åker jag bannemej hem till sunne!

Ny frisyr!

Kommer precis från frissan! frisörtreorna och fixar gåret inför nästa veckas visning. Det blev bra och jag är sjukt nöjd! Det är uppklippt, lugg och lila. Försökte ta ett kort men jag vet inte hur bra det blev.

Jag

SSU-kurs

Precis kommit hem från skolan. Jag överlevde dagen trots illamåendet, magontet och yrseln. Detta på grund av att det inte blev så mycket sömn för mig i helgen under SSU3:an. Första natten två timmar och andra natten 1 timme. Alltså, summan av kardemumman tre timmar (!!!), och jag är ju en av dom personerna som defintivt inte klarar mig utan sömn och blir sjukt sur, arg och deppig om jag inte får sova men gjorde än¨då det här mot mig. Men jag får skylla mig själv. Jag kunde faktiskt ha sovit om jag velat.

SSU3:an var för övrigt väldigt rolig och bra. Bra pass och härliga människor. Värmland möter Norra Älvsborg, kul med nytt folk!

Btw, kolla in mysigaste julkalendernovellen: http://www.stjarnfallochvinterkyssar.blogspot.com/

Avenue Q

Just kommit hem från Avenue Q. Hann ju inte riktigt berätta vad det var för någonting men det är i alla fall en musikal med dockor. Väldigt roligt och skitsnyggt gjord. Jag har nog aldrig skrattat så mycket under en föreställning förut, det var som ett barnprogram fast med vuxenhumor och den träffade precis rätt! Min humor absolut och tydligen Malins också. Tur att vi satt allra längst upp på andra(!!!) läktaren för annars hade dom nog sagt till oss att vara tysta för vi låg helt dubbelvikta av skratt ibland. Man blev verkligen pepp av den!

Nu är det 21 dagar och två timmar kvar till jul. Jag räknar ner, jag har själv försökt att julpynta lite här hemma så lite julmys har jag allt. Hyacinter på bordet, adventsljusstake framme, mycket ljus överallt och.. ett helt otroligt FULT pepparkakshus. Haha, det är så fullt att det faktiskt blir snyggt. Jag och Malin kanske inte var några mästare på detta med pepparkakshus men övning ger väl färdighet? Vi får väl se till nästa jul då om vi kan få till ett någorlunda fint pepparkakshus då.

Pepparkakshus
Mitt och Malins pepparkakshus. Kommentar någon?

Snö

Det är snö i Karlstad. Men det är bara plask så det kan lika gärna få tina bort. Usch, man blir bara blöt om fötterna.

Snart blir det Avenue Q!