Finbesök

Nu har min familj lämnat mig för att ta en cykeltur på Klarälvsbanan, anledningen till att jag inte följde med idag trots att det var något av det bästa jag gjort i sommar förra gången vi cyklade var för att ikväll kommer Emelie och förhoppningsvis Linda hit. Mina härliga polers som jag inte har träffat på länge eftersom att vi numera går på olika skolor som ligger i olika städer och dessutom så bor vi inte ens i samma lilla miniort längre. Vi tänkte därför passa på att ses nu när det är sommar och jag är hemma.

Men innan dom kommer har jag passat på att sova ute i solen och lyssna på min senaste ljudbok. Anna Janssons Inte ens det förflutna, är det som snurrar i cd-spelaren just nu. Men nu måste det städas undan lite i allt stök som ABSOLUT inte jag har ställt till med innan mina fina gäster kommer.Det är inte bara jag som tar det lungt när familjen är borta
I min fina nymålade stola med mitt korsord i handen och en ljudbok i örat så är det härligt

Goa, glada Göteborg!

Veronica Maggio, Laleh, Markus Krunegård och Hello Saferide uppträder på Göteborgs kulturkalas dom dagarna som jag och Emmy är där. HÄRLIGT!


Laleh - Big city Love

Lyssna och njut.

Väderomslag

Det är lite tråkigt att vädret kan gå från soligt, varmt väder till regnigt och grått väder på bara en natt. Ska snart iväg till jobbet och regniga dagar är definitivt inga favoritdagar där. Regniga dagar är nog knappast favoritdagar på några ställen alls egentligen, utom möjligtvis hemma hos mig när jag är trött och bara vill sitta hemma och mysa framför en film. Då är regnet mer än välkommet som ursäkt för att inte gå ut. Fast igår så var det helt underbart att få vara ute hela dagen. En "snygg" solbränna fick jag till också. Sportbehåbrännan kallar jag den och den ser ut precis som det låter. Men fick i alla fall lite fina fräknar av solen. Tack!


Paus vid en sjö strax söder om Deje på cykelturen.

Förlåt förresten att jag blev sådär typsiskt Svensson och började prata om vädret. Men det är väl en viktig del av våra liv eller?

SÖMN, JOBB och kanske lite CYKEL ?

Ska snart sussa, jobb imorgon igen. Fryksdalsdansen denna vecka så jag förväntar mig mycket folk!

Idag så cyklade jag och mamma på klarälvsbanan, cyklade lite drygt fem mil och det var oerhört härligt att få komma ut och vi hade verkligen tur med vädret. Sol hela cykelturen. Så nu har jag snygg bränna efter min sportbehå. Det blev en toppendag i alla fall. Mysigt att få umgås lite tillsammans!

Kortkort...

Jag tycker att det är otroligt snyggt med kort hår, helst riktigt kort hår. Har väldigt länge velat klippa mig kort men aldrig riktigt vågat fullt ut. Har klippt någon slags ganska kort page men mer än så har jag inte vågat.Titta till exempel på fina Audrey Tautou som spelar Camille i "Tillsammans är man mindre ensam"Hur fin blev inte Keira Knightley när hon klippte sig kort?Och våran egen svenska Carina Berg blev snyggare än någonsin när hon först snaggade sig och sedan fortsatte att hålla håret snyggt kort!

Vad tycker ni, är det finast med kort eller långt hår som tjej?

Bullbak

Det blev bakning av kanelbullar nu på morgonen, mamma och Per-Arne hade specialbeställt det och som det baknörden jag blivit nu i sommar sa inte nej till det och får jag säga det själv så blev detta mina allra bästa bullar någonsin!


Bulldeg på jäsning blir till...


Mumsmums - bullar !

Morgonpigg

Vaknar oftast på morgonen av att solen skiner rätt i mitt ansikte så att jag måste gå upp klockan sju eftersom att jag inte kan sova längre men igårkväll så var jag smart och satte för en filt över fönstret och därför så fick jag sova ända till halv tio. Låter kanske inte så mycket, men för mig som är mer morgonmänniska än kvällsmänniska så var det väldigt skönt.

På tal om att vara morgonmänniska så är jag ändå väldigt nöjd med det. Tycker om att få vara vaken på dygnets ljusa timmar istället för att vakna sent och gå och lägga mig sent för då missar jag ju massa timmar i solen. Fast att vara morgonmänniska kan ha både sina för och nackdelar, det är inte speciellt kul att när jag börjar bli trött sådär vid tio på kvällen och vill gå och lägga mig så vill alla andra vara uppe mycket längre. Då känns det lite tråkigt att man inte kan tycka att det är lika roligt som dom andra.

Vad är du? Morgon eller kvällsmänniska? :)

Borta bra men HEMMA bäst.

ÅH! Det är så skönt att få komma hem till Ängen och bara få vara, har ledigt ett par dagar nu och då ska jag verkligen passa på att njuta. Idag jobbade jag fram tills kvart över två, då tog jag cykeln hem (motion, motion, motion) och sen så kom mamma och Per-Arne och hämtade mig. Nu har vi precis ätit en underbart god middag och senare ikväll blir det nog film. Imorgon så ska jag nog passa på att åka lite kajak och sen ska vi iväg till Lottas garage och lyssna på lite musik och ha trevligt.

Internet har fortfarande inte börjat funka i By, men jag skriver inlägg så fort jag kommer åt.

HADÉ! (som alla norskar på mitt jobb säger)

Peace & Love 24-28 Juli

Strax är verkligen ett tidsbegrepp som kan betida vad som helst. När jag skrev att jag strax skulle berätta mer om hur Peace&Love var så var min egentliga mening att göra det inom någon dag men istället så blev det en vecka eftersom att vårat internet hemma har slutat att fungera. Så nu sitter jag på biblioteket och försöker att ordna upp min mejl, facebock och också bloggen som stått orörda lite för länge.

PEACE&LOVE VAR BÄST! Bäst band, bäst polare och bäst värme - nästan hela tiden i alla fall. Efter att ha varit ute och låtit kroppen smälta i solskenet ett par dagar så gav min kropp helt plötsligt upp på lördagen och fick solsting. När jag säger solsting så kanske ni tänker att man blir lite yr och tycker att det är väldigt varmt men det är mycket mycket värre än så. Till slut kunde jag inte stå upp och jag mådde  fruktansvärt illa och magen gjorde jätteont så då låg jag ner på ett antal konserter och bara lyssnade. Efter ett par timmar så mådde jag lite bättre och kunde i alla fall stå upp på Håkan Hellström vilket för mig var den konserten som jag allra helst ville se så att jag blev frisk var underbart!

Men själva festivalen var grym, bodde bredvid ett par Gotlänningar och Stockholmare som var trevliga att umgås med och vi hade en jättebra campingplats. Ganska långt ut på kanten och alltså inte mitt i smeten där allt stök är, tack Borlänge för det!

Ska lägga upp dom få bilder jag tog strax, kameran gick sönder andra dagen. INTE KUL!