Strax!

Jag är snart påväg att lägga in ett inlägg om hur det var på P&L, ska bara försöka att återhämta mig och hinna ta tag i mitt liv först!

TIPS!

Ni kan ju passa på att bli medlem på sidan Gratis5.se och därmed kunna samla poäng för att få presentkort!


CHIPP säger vi om det och bjuder på denna mysbild från Ransäter!

P&L

BARA FÖR ATT JAG ÄR PEPP INFÖR P&L PÅ ONSDAG!


COOKIE

Snart är den min. Den fina nya telefonen som jag lägntat så efter. Bort med gammal telefon som man inte ser något i för att det är fullt med damm i den och in med den nya LG telefonen med touch-skärm. Får den om några dagar men då är jag inte hemma så efter P&L så är den absolut min. Och tänk er, den heter faktiskt cookie. Min telefon har ett namn som inte bara är siffror! Kan det bli bättre?


HÄRLIGT VÄRRE!

Regn

Regn. Det är mysigt när man är inne, har tänt en brasa och sitter och äter ost och kex framför tv:n.

Midsommar

Nu åker jag snart till Linda och firar midsommar där tillsammans med lite kompisar. Ska bli riktigt kul att träffa alla igen.

Trevlig midsommar på er alla!

Lyx för mig

Idag har jag en riktig lyxmorgon. Vaknade i och för sig tidigt och cyklade tillsammans med Malin ner till tågstationen och passade även på att handla lite när jag var inne i sunne men när jag väl kom tillbaka efter lite morgonmotion så kände jag bara att det var så skönt och lyxigt att få vara ledig. Ha tid på sig på morgonen, lyssna på radio, dricka kaffe och läsa Glamour (som jag köpte under min motionsrunda). Det är det som är underbart på sommaren!

Saker som är lyx för mig:
1.
Tidningar - som till exempel Cosmopolitan och Glamour
2. Bravo Juice med fruktkött
3. Caffe Latte med smak av mintchoklad köpt på Café Royal i Karlstad
4. Sovmorgon
5. Fruktsallad

Vardagslyx är mitt bästa på sommaren!


Den bjuder jag på idag!

Spelscema klart!

Nu är Malin här och vi har just skrivit vårat egna spelschema inför Peace&Love, det kommer att bli tajt men så blir det när dom bokar så många bra artister. Det kommer att bli hur kul som helst!

Artister som vi ska se:

Onsdag:
Laleh

Torsdag:
Promoe
Sofia Karlsson
Frida Hyvönen
A camp
Lars Winnerbäck
The kooks
Calaisa
Lykke Li
Kleerup

Fredag:
The Sounds
Timbuktu
Litlle Marbles
Alice In Videoland
Mando Diao

Lördag:
Sophie Zelmani
Melody Club
Miss Li
Anna Ternheim
Sugarplum Fairy
Moneybrother
Laakso
Hello Saferide
Håkan Hellström (!!!)

P&L, här kommer vi!



Peace and love

Hinner knappt med någonting annat än att äta och sova när jag jobbar så här mycket. Igår blev det 9.5 timmar och idag 11. Lite tufft, men imorgon är sista dagen innan några dagars ledighet innan det drar igång på riktigt på söndag. Fast för mig känns det som att det drar igång på riktigt veckan efter det för nästa vecka jobbar jag bara en dag och sen åker jag till Peace and Love på onsdag med Malin. Har sett spelschemat nu och det ser riktigt grymt ut och jag börjar längta dit riktigt nu.

Ska någon av er på Peace and Love i år? :)


Så här kul ska vi ha på P&L (nästan i alla fall!)

Karlstad Stadslopp

Har varit en helg utan dator i sunneskogen. Men nu är jag och min dator återförenade och jag kan lägga upp lite bilder från Karlstad Stadslopp som jag var på och hejade i lördags. Mamma sprang på en jättebra tid, 48 minuter. Alltså enligt hennes mål så hon var riktigt nöjd. Per-Arne åkte inlines ändå ut i trädgården och åkte också bra så detta firades sedan på kvällen med middag på Cazanova.


Mamma innan loppet.


Per-Arne efter hans lopp, han ser rätt lugn ut även fast han precis åkt 10 km.



Per-Arne ville vara mitt i centrum då det var dags för löpningen!


Bild från Torstens lägehet där Mamma, Per-Arne och några kompisar till dem samlades efter loppet.

Härligt att det finns folk som faktiskt tycker att det är kul att springa! Själv kör jag på med min gympaträning på friskis, det är lite mer min grej. Funderar faktiskt på att nu i sommar passa på att träna lite på Spa i Sunne där dom har riktigt bra träningspass. Kunde vara skönt att få lite träning nu när man är ledig också!


Blomstertid

Jag vill verkligen tipsa alla om Peter Magnussons nya "dokumentärserie" som visas på tv4 just nu. Den är så otroligt underhållande samtidigt som den inte bara är humoristisk utan också väldigt sanningsenlig. Peter Magnusson spelar dom tre väldigt olika karaktärerna som alla är med i en dokumentär och han gör det fantastiskt bra. Klicka här så kommer ni direkt till tv4 Play och kan se det direkt.


Åsiktstorget?

Jag behöver lite hjälp. Jag är medlem på sidan Gratis5.se, en sida där man kan få presentkort gratis genom att samla poäng, och där kan man delta i undersökningar på till exempel sidan Åsiktstorget. Problemet är att jag inte alls förstår hur den här sidan fungerar för man kommer bara till min profil när man ska göra dom där undersökningarna. Så om någon där ute förstår detta bättre än jag så snälla hör av er!

Passa även på att bli medlem själva genom att trycka här.

Känn inga krav

Har tyvärr blivit dåligt med bloggande dom senaste dagarna. Tycker egentligen inte om att ursäkta mig för att det blir dåligt bloggat, det är väl egentligen ingenting att ursäkta sig för. Jag har ju egentligen inte lovat någon att skriva? Jag kanske gör läsare besvikna om jag inte uppdaterar på flera veckor men om det bara har gått några dagar så tycker jag inte att det gör någonting. Man har sina up and downs på bloggen som man säger. Så varför ursäktade jag mig nu egentligen? Jo, just för att påpeka att det är okej att inte blogga dygnet runt. Jag tänker mest på såna tjejer och killar som får panik när dom inte uppdaterar och hela tiden måste vara aktiva och komma på nya idéer om vad man ska skriva om.

Jag säger bara till er som tror att ni är lite i riskzonen, ta det lite chill och blogga när ni har lust och känner för det istället!


Jag, chillandes på skidturen i vintras.

Valvaka

Nu är det snart dags för valvakan till EU-valet. Det blir för mig att sitta hemma framför tv:n istället för att vara på valvaka i Karlstad tillsammans med andra SSU:are, jag är rätt nöjd med att kunna vara hemma och följa det för har man sovit i tält en hel helg i Ransäter så är man ganska uttröttad. Även fast jag gick och la mig och sov ganska mycket både fredag och lördag. Men hur som helst så hoppas jag på en röd seger ikväll!

Hemma från Ransäter

Nu är Ransäterstämman slut och jag kan nu dansa både polska, schottis och slängpolska ganska bra. Det känns riktigt grymt och jag har även fått se härliga band som spelat folkmusik. Höjdpunkten var ju när Folkbeat spelade och jag och Alicia satt som två ljus och lyssnade hela konserten. Det var riktigt bra och kul att dom var så många som spelade, det gjorde väldigt mycket. En annan grupp som också var grymma som vi såg var Nordic, han som spelade nyckelharpa hade sån härlig utstrålning och förutom det så var musiken något extra. 

Efter detta går jag runt och nynnar på olika låtar som jag har hört och försöker att komma ihåg stegen till mazurka!

Ransäter - here I come

If God Is A DJ Life Is A Dancefloor

Imorgon så åker jag, Malin och Alicia till Ransäterstämman. Ses vi där?


Träning

Nu är det träning som gäller, dansaerobics på Friskis och Svettis!

Skolavslutningen närmar sig

Nu är det inte många dagar kvar i skolan. Idag är nog sista "vanliga" dagen och inte ens den är speciellt vanlig. På svenskan ska vi bara lämna tillbaka alla våra böcker och på historian är det betygsprat. Inte så ansträngande alltså men det känns som att jag börjar få lite separationsångest från skolan. Det är självklart kul att få sommarlov men man känner ändå att det är någonting som kommer att saknas. Jag åker ju hem till Sunne och jobbar hela sommaren och då kommer det ju inte bli så att jag kommer att få träffa dom i klassen så mycket. Det känns lite tråkigt men jag får väl åka in till Karlstad på mina lediga dagar. Men det känns i alla fall väldigt bra att jag har två år kvar och har någonting att komma tillbaka till!

BILKÖ

Nu ska jag ge er ett hett tips: Åk inte bil på Färjestad när det är någon konsert eller hockeymatch i Löfbergs Lila Arena, man tar sig verkligen inte fram. En biltur som i vanliga fall inte tar mer än en kvart tar säkert en halvtimme längre tid då. Åk inte buss heller förresten, dom får man inte plats i och dom är oftast väldigt försenade. Så det bästa är nog egentligen att stanna hemma en sådan kväll.

Oj, pessimist jag blev. Egentligen tycker jag nog inte att det är så farligt att behöva vänta lite längre.

Färdigrätt

Att man ibland inte orkar laga mat är ett faktum. Då är det tur att det går att köpa billiga färdigrätter på Ica för 23 kronor. Dagens rätt är Pasta med spenat och lax, luktar riktigt gott nu när det går runt runt i micron så jag hoppas på att det är gott. Jag hoppas också på att det inte är som en del säger, att all näring försvinner ur maten när man micrar den. Vad tror ni?

Laktosintollerant = Havredryck

Idag har vi en ledig dag. Kändes bra att få sova till halv 11 imorse och sen äta mums-frukost eftersom att det är min och Malins specialite! Det har bara blivit så att varje gång vi ses och sover över så äter vi massa frukost, båda gillar frukost och då är det väldigt roligt att göra den tillsammans. Idag blev det ägg, kiwi och flingor och jag försökte mig på att ha havredryck till flingorna istället för vanlig mjölk och det var faktiskt helt okej. Ska verkligen ta tag i mig själv och köra helt laktosfritt ett tag eftersom att jag troligtvis inte tål det så bra. Men än så länge så har jag inte riktigt orkat att göra den omställningen helt och fullt. Men om jag kan börja tycka om havremjölk så ska det kanske gå?




Janet

Är snart påväg till skolan, dagen idag bjuder på teaterdag med hela teaterlinjen och det kommer att bli riktigt skoj. Vi kommer att få ha workshops i poj, magdans och fäktning och sen blir det fika på det. Men än så länge har jag inte kommit iväg och jag har inte ens ätit klart min frukost än. Sitter och kollar på morgon-tv på femman där Janet från Made In Sweden sjunger. Hon är faktiskt riktigt grym, när jag såg henne första gången i programmet så tyckte jag mest att hon var rätt jobbig och inte använde sin röst alls på ett snyggt sätt men nu låter det mycket bättre. I början kändes det mest som hon var en wannabe - Beyonce men nu har hon hittat något som är lite mer hon. Hon kommer nog att gå långt!


Bad och fika

Blev bad och fika idag med Emmy, Sofie, Märta och Karl. Vi åkte till Mariebergsskogen och tog oss ett dopp och sedan så låg vi bara där på stranden och hade det skönt och solade. Jag och Sofie stannade ända till åtta när det var i stort sett tomt på stranden förutom ett par änder som vi flirtade vilt med eftersom att dom visade ett väldigt stort intresse för oss och kom fram och hälsade!


Emmy äter kaka




Hej änder!


Hejdå änder!

Ny design!

Nu är nya designen fixad som ni ser! Tack Kia för det.

Första doppet i vänern

Har varit en härligt varm och solig helg och igår så tog jag och Moa årets första dopp. Vi åkte ut till skutberget och badade i vänerna. Det var kallt men skönt eftersom att det var så oerhört hett igår. Men nu ska det tydligen bli kallare tråkigt nog, jag och Malin ska åka till Ransäterstämman på torsdag men det verkar som att det ska regna mest hela helgen.

Jag hoppas ändå på sol i helgen!