Söndag

Malin
Matte
Dans
Moa
Sova


Det är vad som gäller idag!


ROcky horror show Malin och Hanna
Bild från i fredags då jag, Malin och Emmy var horor när vi såg Rocky Horror Show.

Fredag

Galet jobbig dag idag. Estetisk orientering 3 timmar på fredageftermiddag är ju inte roligt. Men vi blev i alla fall klara med allting och musiken är ihopmixad till våran dansföreställning som vi ska ha nu i maj. Snart kommer Emmy och Malin och vi ska fixa oss inför Rocky Horror Show som vi ska se ikväll. Horutstyrsel är grejen!

LALEH KOMMER TILL PEACE! Måste fixa biljett och ledighet från jobbet snart, snart...

Stress

Jag har funderat lite på det här med stress. Jag är en ganska stressad person rent allmänt men det är något jag jobbat med väldigt mycket och dom senaste månaderna har det faktiskt gett resultat. Jag försöker att inte oroa mig så mycket inför prov eller nya saker jag ska göra och jag tar dagen lite mer som den kommer. Detta mår man så otroligt bra av, att bara försöka att ta det lungt och se att det ordnar sig även fast inte jag stressar ihjäl mig och gör en massa extrajobb. Självklart så måste man även se att man inte alltid kan tänka så, att det ordnar sig, för man måste ju faktiskt anstränga sig lite grann också. Men är man som jag, som oftast gör saker lite för ordentligt, så kan det vara bra att försöka att tänka att det ordnar sig. Andra saker som kan motverka stress är ju också till exempel träning och avslappning. När man verkligen får anstränga sig så blir man oftast väldigt lugn och harmonisk. Och det är precis vad jag tänkte göra nu, anstränga mig! så lite långsökt så skulle jag helt enkelt berätta att nu sticker jag och tränar Aerobics på friskis. Hade!

Laleh
Laleh är min kvinna!

Och hungern, den sitter i rösten
 inte i magen i rösten

därför är
vi tysta
om saken

Sanna

Träffade Sanna idag på tåget till Karlstad och vi satt som vanligt och pratade gamla minnen  nu låter det som att jag är en gammal tant) från mellanstadietiden då vi faktiskt var bästa kompisar. Vi funderade lite vad alla andra gjorde nu och vad det skulle bli av dom i framtiden. Tänkte på  att det nog skulle vara riktigt roligt att ha någon slags klassåterträff om 10-15 år och se vad som hände med alla barndomskompisar.

Imorgon så har vi prov på ergonomi, så ikväll så gäller det att plugga. Men först, ännu en solig skoldag. Tror att vi ska till muséet idag och det är ju ett ganska roligt avbrott i dom vanliga lektionerna vi har.


Fortsättning akuten

Blev en tur till akuten idag också, skolsköterskan tyckte att det var bäst så och det tyckte väl jag också även fast jag är väldigt trött på det stället nu. Men hursom så var skolsköterskan väldigt gullig och skickade med mig frukt och lindade min trasiga handled och då kändes det i alla fall lite bättre. Sen så fick jag sitta där på akuten en stund för att sedan röntgas, när jag satt i väntan på röntgen så kom världens finaste flickvän Malin och kramade om mig och gav mig godis och då blev världen helt plötsligt så mycket ljusare. Det visade sig dessutom att jag inte hade brutit armen utan att det bara var en stukning, kändes bra eftersom att det inte är hur kul som helst att ha gips. Nu ska jag sova, det blev inte mycket sömn inatt. Så inget SSU eller någon dans för mig ikväll. Här ska det slappas!

Det är vår i luften!

mskros
Bild från April 2008
Snart så kommer blommorna och gräset!

Akuten

Inatt har jag suttit på akuten i fem timmar och jag hade antagligen fått suttit i fem timmar till om det inte hade varit så att jag faktiskt gav upp och gick hem vid 1 på natten istället. Att jag var där berodde på att jag skadade handleden på cirkusen och fick ont och det kändes att någonting inte var riktitgt rätt så då bestämde sig Emelie för att följa mig till akuten. Men eftersom att det inte gick att få någon tid där inom dom närmsta timmarna så tänker jag idag istället gå till skolsyster och se vad hon kan göra, exempelvis ge mig en remiss till röntgen så att jag slipper vänta så jäkla länge. Tråkigt däremot att jag nog missar ganska mycket av leken med niorna som söker teater idag men jag ska försöka att vara där lite grann i alla fall.

Nu ska jag ta en banan så att jag överlever dagen!

Prismedveten och miljömedveten

När man har eget boende så finns det vissa saker som man måste lära sig göra. En av dom sakerna är att handla mat, och som fattig student så måste man dessutom vara noga med vad som är mest prisvärt oc h se till så att man handlar smart. Mina knep för att klara det är att nästan aldrig handla färdigmat, handla på billiga varukedjor (som tll exempel Willys eller Pekås) och alltid handla dom billigaste varumärkena. Med dom här ganska enkla knepen så har jag klarat mig över förväntan under årets gång, och när jag handlat billig mat har jag istället haft råd att köpa andra lite roligare grejor till mig själv. För enligt mig så finns det faktiskt roligare saker att lägga pengarna på än mat, i alla fall om man kan pressa priserna.

Nu har jag också börjat bli lite mer miljömedveten också och börjat att använda tygpåsar. Det är toppenbra för dels så får jag inte plats med mer plastpåsar hemma hos mig också går inte tygpåsar sönder lika lätt. Dessutom så tycker jag att det är grymt mycket snyggare att gå runt med en tygpåse i handen när man har handlat än att gå runt med någon ful plastkasse med något fult tryck på. Eller hur?

Btw, så äter inte jag så mycket potatis och när jag kom hem idag och skulle koka potatis och öppnade potatispåsen så hade mina potatisar slagit rot i påsen. Lite läskigt och det tyder kanske på att jag borde äta mer potatis hemma?

Födelsedagsfirande med pappa

Nu är det helg! Och i helgen så blir det mys med Malin, ukm, födelsedagsfest, mys med Moa, kanske shopping med Moa och möte!

Och jag som trodde att jag inte skulle ha någonting alls att göra denna helgen. Haha, men det är väl så att man hittar saker allteftersom.

Igår träffade jag pappa och vi firade min födelsedag med middag på Vero och bio på kvällen. I present så fick jag själv välja ut nånting jag ville ha och eftersom att min plånbok var alldeles för liten så gick vi och tittade på en ny. Och jag hittade faktiskt en skitsnygg färgglad björn borg plånbok som han köpte till mig. Så nu sitter jag och gottar mig för att jag har en sån tjusig plånbok. Det är alltid så roligt att ha nya lite exklusiva saker!

På kvällen så såg vi "Män som hatar kvinnor". Jag tyckte den var jättebra fast ganska otäck, men jag har ju läst böckerna så jag visste ju vad jag hade att vänta så jag var ändå beredd. Oftast så brukar jag tycka att filmerna är väldigt mycket sämre än böckerna men vad det gäller den här filmen så tyckte jag att den var i samma klass som boken och det gjorde mig väldigt glad. För det är verkligen inte lätt att vara på samma nivå som dom böckerna!

plånbok

Min nya SNYGGA plånbok!


Födelsedag!

Idag fyller jag 17 och det firas med middag med Malin ikväll! :D

Jag Hårmodell

Internationella kvinnodagen

Systerskapsfestivalen i Karlstad 2009

En mycket bra grej enligt mig. Det är ju verkligen den här sortens frågor jag brinner för, feminism och jämställdhet. Så jag är oerhört glad att dom har en sådan här festival i Karlstad. Har varit massa olika föreläsningar idag och kommer att bli massa fler imorgon och ikväll så är det systerskapsfestival på UNO. Jag och Malin kommer att vara där och ha kul och jag tycker att alla andra också ska gå dit. För det är verkligen viktigt att vi tjejer får visa att vi också kan, det som alla egentligen vet, men ofta inte låtsas om. Tjejer är precis lika bra som killar och det är bra att vi får en chans att visa det. På systerskapsfestivalen så lyfts tjejer fram och får visa att dom finns vilket ofta är svårt i dagens samhälle på grund av att männen fortfarande har den största makten idag. Jag säger inte att kvinnor ska vara mäktigare än männen, jag säger bara att vi måste vara jämställda. Det är fruktansvärt, otroligt, löjligt och kränkande att det oftast är männen som får chefsjobb, att kvinnor i många fall får sämre lön och att män och kvinnor har så olika förväntningar på sig. I våran "moderna" värld så borde det inte få gå till så. Så därför uppmanar jag alla att imorgon, internationella kvinnodagen, gå ut och demonstrera för kvinnors rätt i samhället. Ett demonstrationståg kommer att utgå från museiparken cirka 19.30 och fortsätta till stora torget. Jag kommer tyvärr inte att vara där eftersom att jag ska åka hem till sunne imorgon men jag kommer att fira internationella kvinnodagen i sunne och ge mitt stöd till alla kvinnor där ute!

Så: applåder och jubel till alla fantastiska kvinnor i världen. Ni kan, och det vet ni.

Urix 2009

urix 2009

Nu har jag och Emmy anmält oss till URIX 2009, även Malin ska hänga på.

Urix är en åsiktsfestival som genomförs varje år i olika städer. Förra året så var det i Malmö och i år så är det i Söderhamn. Där är man i fyra dagar och går på workshops och träffar folk. Väldigt trevligt! Och vi fick till så bra tågbiljetter också så det kommer inte att bli så farligt dyrt. Själv festivalen kostar nämligen 500 kronor och sen så kostade tågbiljetterna drygt 300 kronor. Så 800 spänn för en så rolig grej känns rätt okej. Kolla in urix.se om ni vill veta mer.

Dans skylt
Från förra årets urix under första maj-tåget!Rocky horror show

Igår var jag på en repition av Rocky Horror Show och jag blev verkligen glatt överraskad över att den var så bra. Trodde att den skulle vara lite halvdålig så där men absolut inte, så roligt och så mycket som jag skrattade då vet jag inte om jag kommer göra någon fler gång i år. Och då kan ni ju tänka er mig som skrattar och har roligt nästan hela tiden. Men en toppenföreställning var det som jag rekommenderar alla att se. Mest så kanske den riktar sig till personer från 15 till 30 kanske men även äldre tycker nog att den är väldigt rolig, men då måste man klarar av att se kanske inte helt rumsrena scener. Premiären är på lördag och den spelas så vitt jag vet fram tills lördagen den 25 april.

Rocky horror show


SSU Värmlands nya distriktsstyrelse

Nu var det längesen jag bloggade, men nu är det dax igen!

I helgen så var det DÅK, distriktsårskonferens, för SSU Värmland. Då var vi i mitt hemställe Sunne på ett hotell som heter Solbacka Gästgiveri, riktigt roligt att få vara lite nära hemma för en gångs skull. På DÅKen så fick vi en ny distriktsstyrelse där jag och 8 andra till ingår.

Distriktsstyrelsen SSU Värmland 2009:

  • Otto Keyser - Ordförande
  • Amir Ben Kamal Dabboussi - Kassör
  • Linda Elmerup - Ledamot
  • Manuel Larsson - Ledamot
  • Hanna Wiklund - Ledamot
  • Christoffer Sonesson - Ledamot
  • Emelie Asplund - Ledamot
  • Kenny Svensson - Ledamot
  • Johanna Jakobsson - Ledamot
På torsdag är det meningen att vi ska ha vårat första telefonmöte, det innebär alltså att istället för att ses alla tillsammans på ett vanligt möte så ska nio personer prata i telefon med varandra samtidigt. Känns lite knepigt men det verkar som att dom gjort så här tidigare så det ska nog gå bra. Bara inte alla pratar i mun på varandra, då blir det nog lite svårare att få till något bra möte.

Hur som helst är jag jätteglad att jag fått chansen att sitta i distriktstyrelsen i år så tack så mycket alla värmlands-ssuare för  erat förtroende.

ssu