SOL

Har vart en jättebra dag hittils, solen skiner och det är sommar ute. Har varit och gått med i dansormen med kulturskolan vid 10.30 och sedan så har jag varit ute och cyklat. Cyklade bort till skutberget där jag satt och läste i solen och sedan cyklade jag till IKEA och käkade lunch. Nu är jag hemma och peppar inför dansuppvisningarna vi ska ha ikväll på arenan i Karlstad. En klockan 18.00 och en klockan 19.30 så ni som har vägarna förbi kan komma och kolla. Det är helt gratis!

En annan sak som händer idag är att mamma springer Stockholm Marathon, det är 25 grader varmt men hon gör det ändå. Bra mamma jag har! Själv så känner jag att något Marathon kommer jag nog knappast att springa i mitt liv. Den genen har jag inte ärvt. Men vem vet? Nån gång kanske jag också får upp ett springintresse.

Tågfika

Härlig dag idag. Fint väder, dansgenrep och film ikväll tillsammans med Karl och eventuellt några till. Kommer bli bra!

En annan ska som gör dagen bra är att i morse så fick man fikapåsar vid tåget som banverket delade ut. Bra start på dagen, tack banverket!




Symästare

Jag har inte bara krånglat med mobiler idag. Jag har också varit otroligt duktig och för en gångs skull lyckats att sy en lapp och därmed laga ett par ganska så trasiga jeans som jag har. Skönt att inte känna att man visar halva rumpan när man har dom på sig i framtiden!


Mobilkrångel

Jag blir så trött på telefonkrångel, jag har en relativt gammal telefon som är väldigt dammig i skärmen vilket gör att man inte ser någonting när det är ljust ute. Detta har jag och mamma försökt fixa genom att med hjälp av våld bryta upp telefonen så att man kan komma in och torka av skärmen på insidan. Men inte ens det går, vi har verkligen försökt och efter det så ser min telefon inte alls speciellt kul ut. Den har lite småsprickor på sidorna och är rätt repig efter knivförsöken. Så nu har jag tagit ett nytt beslut och bestämt mig för att klara mig med denna mobilen en sommar till, hur nu det ska gå, och köpa en ny till hösten. Tråkigt att behöva lägga pengar på någonting man känner att man egentligen redan har.


SKRÄPMOBIL!


Hur underbart vore det inte med en ny, utan damm i skärmen?


Hemma

Det är skönt att vara hemma och träffa familjen. Ska snart äta rökt makrill med hummus och färskpotatis som jag lagat. Mumma!


Bli medlem!

Bli medlem på Gratis5.se och få presentkort när ni har tjänat ihop ett antal poäng. Jag har ännu inte kommit så långt men jag utnyttjar det som är enkelt och gratis där så snart så kanske jag kan få till ett presentkort! Anmäl er och ha mig som värvare så får ni 25p direkt! Rätt smart grej tycker jag.

Förresten, snart kommer min nya design! Håll ut.

Syster sol

Det var en grym tjej som uppträdde på urix. Hennes artistnamn är Syster Sol och hon och hennes band spelar reagge. Hon är grymt skön och gillar verkligen hennes stil. Köpte hennes skiva på urix, en av dom få originalskivor jag har hemma just nu, det är ju sådana tjejer man vill stödja genom att köpa skivan!




Återkommande problemet: Att packa rätt!

Blev lite kort inlägg igår eftersom att jag hade rätt mycket att göra och var väldigt sliten och trött. Kom hem till Karlstad 19.40 igår och fick skjuts hem av Emmys pappa så att jag slapp åka buss med helvetesväskorna som vägde flera ton. Packade ändå rätt bra, använde nästan allting jag hade med mig. Det brukar vara ett av dom stora problemen när jag packar, jag packar alldeles för många olika slags klädesplagg så jag hinner helt enkelt inte använda dom så det jag håller på att lära mig är att packa efter hur många dagar jag ska vara borta. Packade i alla fall upp väskan igår så nu är det klart, ett moment som annars kan ta många veckor innan det är klart.

Har haft väldigt trevligt i helgen, har träffat nya och gamla kompisar och varit på riktigt bra workshops. I fredags var jag på "Förändra världen med kniv och gaffel" som Djurens rätt anordnade och där pratade vi om varför man var vegan och lagade även lite vegantacos. Riktigt gott med hummus till. Jag är ju redan vegetarian men efter den här workshopen så börjar jag nästan att fundera på att bli vegan. Det kommer nog ta ett par år men trappa ner ska jag nog i alla fall försöka göra. Fick verkligen lite mer insikt om det i fredags. Visste ni att om man äter en hamburgare så har det gått åt lika mycket vatten att producera den hamburgaren som man duschar på ett år! Det är skönt att känna att jag aldrig har ätit en enda hamburgare. Heja mig!


Jag och dom snyggaste brudarna som är fräschast i stan efter gympasalsduschen!

VINNARE

Det är inte sant! Jag kan inte tro det. Jag vann Kias tävling om bloggdesign så nu ska hon göra en design till mig. Är jätteglad! Hon är grym så det kommer säkert att bli jättebra.

Har annars varit på urix hela helgen så nu är jag helt slut. Bilder kommer snart!

Tävling om bloggdesign hos Kia

Tänkte tipsa om en tävling som jag är med i. Det är Kia som lottar ut en bloggdesign och frågan i tävlingen är hur många inlägg hon har kvar tills hon har publicerat 800 inlägg. Hon verkar jätteduktig och har en grymt snygg blogg som du kommer till om du klickar här och jag hoppas verkligen att jag vinner. Som sagt, min design ser förjäklig ut även fast jag faktiskt sitter i timtal och försöker lära mig och förstå hur bloggdesign går till. Idag har jag i alla fall bytt tema och faktiskt, hör och häpna, även lyckats byta teckensnitt och färg på både rubriker och text i inlägg! Då blev jag lite stolt. Hur som helst så tycker jag i alla fall att ni ska kika in på Kias blogg och få lite inspiration!



Varför kaffe?

Jag och Malin har kommit på att vi ska sluta dricka kaffe. Det är lite gott men definitivt inte så gott som en god fruktsmootihe eller varm choklad så varför köper vi då istället för något sånt en inte så väldigt god kaffe? Troligtvis för att det är lite status att sitta och dricka kaffe. Men jag vet inte riktigt om det är så coolt egentligen. Koffein är ju inte speciellt bra för kroppen, kaffe räknas ju nästan som en laglig drog. Det är ju inte speciellt nyttigt heller eftersom att det oftast(i alla fall för mig eftersom att jag bara kan dricka latte) är massa socker i. Det är ju sjukt mycket nyttigare med en smoothie gjord mest på frukt.

Så till alla er där ute som dricker kaffe utan att egentligen tycka om det.
Börja vägra kaffe!


Dricka kaffe?


Eller smoothie?


Tvångstankar

Jag och Emmy sitter och tittar på ett program på tv som handlar om tvångstankar. Just nu är det en tjej som har tvångstankar om smulor. Hon ogillar dom verkligen och sitter och gråter när hon ska skära ett bröd. Det finns också en annan kille som har tvättat händerna i två timmar varje morgon i flera år! Helt otroligt!

Tur att man själv inte har några sådana tvångstankar.

Tävling!

Är med i en bloggtävling på den här bloggen, där kan man vinna en ett laptopbricka som är riktigt snyggt. Gäller bara att svara på en fråga så gå in och ta en kik på tävlingen där.


Snygg, eller hur?


Urix 2009 i Söderhamn

Sitter och slappar lite nu innan jag ska iväg och dansa ikväll. Repar inför dansföreställningen som vi har nästa helg. Våryran! Så ni får jättegärna komma och kolla på lördagen, jag kommer att dansa i två nummer.

Men nu till helgen så är det Urix som gäller. Kommer bli jättekul att få åka dit i år igen och kanske träffa lite folk som man träffade förra året och en del nya människor. Imorgon ska jag, Dan, Emmy och Malin göra plancher inför Urixtåget som är på torsdag i Söderhamn. Så om det mot förmodan är någon Söderhamnsbo som knappar sig in på min blogg så tycker jag att ni ska komma och titta. Kommer att bli riktigt grymt!

Inte mycket kvar i skolan nu. Sista nationella idag. Sommarlov snart.

Nationellt prov

Snart är det nationellt prov del 2 i Matte A. Jag har laddat upp med vatten och dumlemuffins!

Livet på en kylskåpsdörr

Ska åka hem till mamma och sunne idag. Bestämde det igår. Är skönt att få komma hem ibland på veckorna också när det blir en del tomma kvällar. Trivs med människor runt omkring mig även fast jag ofta tycker att det kan vara skönt att vara själv också.

Läste en bok förut som hette "Livet på en kylskåpsdörr" av Alice Kuipers som handlar om en 15-årig tjej vars mamma blir sjuk. Det speciella med den här boken är att den är skriven enbart av små texter som dom skriver till varandra på lappar och sätter upp på kylskåpsdörren så den tog inte speciellt lång tid att läsa. Läste ut den på knappt en timme så det var alldeles lagomt. Men jag blev riktigt berörd och jag gillade den verkligen. Lite poetisk på något sätt. Läs!


Kultur

Var på invigningen av Sunne Bibliotek igår och lyssnade på några talare och lite musik. Tittade också på min bror som var med och uppträdde med akrobatik. En av talarna var landshövdingen Eva Eriksson och hon pratade mycket om hur viktig kulturen var i samhället och att vi verkligen måste utveckla och göra den bättre hela tiden något som jag också tycker är väldigt viktigt. Men i alla fall, när hon stod där och pratade om kultur så kom jag att tänka på vilket oerhört fint ord det är. Kultur. Kultur. Jag gillar det verkligen. Vissa kanske tycker att det är lite gammeldags att prata om kultur, i alla fall tycker många av dom som jag har träffat i min ålder det och använder det inte ofta. Men jag tycker att det är otroligt fint. Ett av dom finaste orden faktiskt.

Ska fundera lite mer på vad för fina ord det finns i svenska. Hm, tänkvärt!

Sunnebloggare

Sitter nu hemma i sunne och bloggar från P-A:s dator där mamma har lyckats få in vårat mobila bredband. Vi är inte så tekniska i denna familjen så detta var ett stort steg för oss. Så nu kan jag äntligen sitta i fåtöljen framför tv:n och kolla på film och sitta vid datorn samtidigt. En otroligt härlig upplevelse!

Imorgon så ska jag vara med lite på invigningen av Sunnes nya bibliotek och sedan åka tillbaka till Karlstad och se när Malin är med i en musikal i skårekyrkan. Blir riktigt trevligt!

Haha, nu upptäckte mamma att hon hade glömt att hon hade satt på strykjärnet och bara hade gått ifrån det och nu stod det där och blev varmt utan anledning. Härligt att vara hemma igen.

Hjälp med bloggdesign, snälla?

Gick upp lite tidigare idag för att kunna lämna in mitt "miniprojekt" om p-piller till Mats. Ska snart iväg till skolan och skriva ut det och sen ska jag åka till museét för idag är det ännu en föreställningsdag med ESOn och idag ska våran grupp visa upp. Känns riktigt kul och jag hoppas att det går bra. Får se om alla kommer också, känns lite för bra för att vara sant att alla ska vara friska och inte skolka.

Har verkligen upptäckt att det är kul att blogga och känner att jag kommit in verkligen i det här bloggflödet. Men ett jätteproblem jag har med min blogg just nu är att min design är otroligt tråkig. Har ju som ni se kvar en mall som blogg.se erbjuder sina bloggare att ha och jag kan ju säga som så här att jag inte har den för att jag tycker att den är speciellt snygg. Nej! Problemet ligger nämligen i att jag är otroligt kass på design och klarar inte av att göra ens en enkel bloggdesign. Så nu är min fråga till er därute, är det möjligtivis någon som vill förbarma sig över min blogg och hjälpa mig med att göra en bloggdesign till mig. Behöver inte alls var något särskilt häftigt. Bara någonting som visar lite vem jag är och som är snyggare än det jag har nu. Så "snälla, snälla, snälla" citat Carolina Af Ugglas, hjälp mig!

Glass

Gick och köpte Coop Änglamarks ekologiska vaniljglass. Perfekt för min hals som börjar bli lite ond.


Marängsviss

Måste bara säga att jag har provat den nya glassen på McDonalds: Marängsviss. Som jag för övrigt trodde uttalades marängsvisch. Men så var det inte fick jag rättat för mig. Det uttalas nämligen precis som det skriva. Eller?

Hur som helst så var den supergod och ett tips till alla där ute som gillar mjukglass. Mumma!


Trutsommar

Nu är det snart dags för föreställning. Inte för mig men för två av dom andra danseso-grupperna. Idag ska jag bara lotsa runt barnen. Men imorgon så är det föreställningsdax för mig också. Känns faktikskt ganska bra för vi har en rätt bra dans som fått mycket bra kritik så jag hoppas att barnen som ska se den också uppskattar den. Vi har gestaltat barnboken trutsommar som barnen också har fått läsa och nu ska dom få komma och se den gestaltad på flera olika sätt, med dans, teater, musik och bild. Jag är som sagt i dansgruppen. Har faktiskt varit lärorikt att ha det här projektet, fast det har varit svårt. Vi har fått koreografera en helt egen dansföreställning på 10 minuter och det är inte hur lätt som helst för människor som kanske aldrig har dansat förut. Nu har jag dansat i 7 år tidigare, så jag har väl lite erfarenhet men för dom som inte har dansat är det nog en ännu större utmaning.


Nöjd!

Nu har jag alltså sprungit vårruset. Det var riktigt kul och jag känner att detta kan bli en supertradition. Nu var det ju första året för mig men jag tänker definitivt springa nästa år också om vi får ihop ett lag för det här är ju grymt. Man blev riktigt pepp av att så många var med och längs vägen så var det folk som spelade. Härligt! Sprang hela vägen så nu är jag sjukt nöjd men utmattad. Kommer att somna som en stock.

Godnatt.


Vårruset

Ska snart iväg och möta upp Linda och dom andra som jag ska springa med i vårruset i Karlstad. Jag är faktiskt ändå rätt pepp inför det även fast jag inte överhuvudtaget har tränat, inte mer än  jag gör i vanliga fall i alla fall och där ingår inte löpning speciellt mycket, men det känns ändå som att det kan bli roligt och en kul social grej. Vädret kanske inte är toppen, lite molnigt och lite blåsigt men det regnar i alla fall inte. Så nu ska jag sätta på mig träningskläderna, ssu-tröjan och ut och springa!

vårruset

Sjukling?

Usch. Jag känner mig sjuk. Men jag ska göra nationellt prov imorgon så jag måste gå dit. Dansföreställningar på torsdag och fredag så jag lär ju gå till skolan då också. Så jag hoppas att jag inte blir alldeles för sjuk nu.

Nu ska jag sova. Malena Ernman på tv. Heja Sverige. Godnatt.

Tisdag

Somnade alldeles för sent igår. Man kan ju tycka att jag borde kunna somna som en stock eftersom att jag inte sov så mycket i helgen men så var det verkligen inte. Jag låg bara där och tänkte och försökte räkna får och efter en och en halv timme med lampan släkt så kanske jag somnade. Och då var klockan alldeles för mycket! Men jag är ändå rätt pigg idag så det ska nog gå bra. Ska steppa nu på morgonen som vanligt på tisdagmorgar och sen i eftermiddag ska jag på ssu-möte och planera lite inför vårruset imorgon som jag ska, hör och häpna, medverka i. Men ska nog ta det rätt lungt. Man får ju välja hur snabbt man vill springa och det är mest som en kul grej och för att Jonas Gunnarsson ska få lite pr.

Ikväll är det kval till eurovision song contest. Ska kolla om jag inte känner mig alldeles för trött!


Vi är alla stenar som passar olika bra tillsammans.

Hjärtligt

Kan inte förklara
Kan bara se
Att idag var jag lycklig
Riktigt lycklig

Jag dansar i en våg av väme

Love Child

Lyssnade just på en av dom bättre låtarna i vår! Man blev så oerhört pepp och glad av den. Såg den på Ediths blogg och blev helt förälskad :D


Plugg

Eftersom att jag inte varit hemma under helgen så har uppdatering blivit lite dålig men nu är jag på gång igen! Har precis kommit hem från skolan där jag har pluggat som tusan. Har nationellt prov på onsdag i matte A och jag vill verkligen få bra betyg i det så därför så gick jag på matteljen idag. Det kändes riktigt bra och jag hoppas att jag kan klara provet nu. Innan matteljen så skrev jag klart min uppsats om p-piller som ska vara inne nästa måndag så nu kan jag unna mig att vara lite ledig.

Har kommit på att bästa stället att plugga på är i skolan. Jag jobbar mycket bättre där för där finns det inte lika mycket som distraherar en. Hemma finns datorn, tv:n, man kan sova osv. Massa saker som kan ta upp ens tid hellre än att plugga. Så därför så har jag numera börjat stanna kvar i skolan en del eftermiddagar när jag har slutat och detta har verkligen varit skönt för då är man klar med allting när man är klar. Hett tips till er!

UKM i Storfors

Igår kom jag hem från UKM läns i Storfors där jag har tillbringat hela helgen. Det har varit roligt och jag har träffat många trevliga människor men är otroligt slut efter det här. Även fast jag har ändå har sovit ganska bra så är jag väldigt sliten och vill helst inte gå till skolan idag. Allra helst vill jag bara ligga hemma i sunne och sova. Men det går inte, för på onsdag har vi nationellt prov i Matte A och jag har en uppsats jag måste skriva!

Moa Alpsten

Moa har varit hemma hos mig ikväll. Vi har haft mysigt och druckit te och pratat. Imorgon ska hon och jag åka som ledare för UKM Sunne. Kommer bli toppenkul!

Jag fick skriva om min uppsats eftersom att jag sparade den på ett konstigt ställe. Usch, usch, usch!

Stress

Nationellt prov Engelska A
Plugga, plugga, plugga historia
Ringa om lägenhet
Packa inför UKM
Ringa Moa


Jag har stressdag.

Boktips: Shirin Ebadi, Mitt Iran

Läser en så otroligt bra bok just nu. Den heter Mitt Iran och är skriven ha Shirin Ebadi som är en kvinna som kämpar för kvinnors rättigheter i Iran. En otroligt läsvärd bok där man lär sig mycket om hur livet i Iran ser ut och hur regimen där har gjort så att kvinnor inte längre är lika mycket värda som män. Jag har lärt mig otroligt mycket på den här boken och det är ett hett tips till alla där ute som är intresserade av jämställdhet i världen.




Shirin Ebadi. Denna fantastiska kvinna som trots alla hot och trakasserier fortfarande kämpar för ett Iran där kvinnor också betyder något.

Min bäbis!

Jag har blivit mamma till en fantastisk liten fin blomma! Jag har faktiskt lite mammakänslor. Den fick en lite knakig födelse hemma hos mig eftersom att jag inte har dom grönaste fingrarna av alla så sen dess har jag varit med i blommans kamp för överlevnad. Och ser ni? Den klarar sig! :)

blomma



Det är mumma med hemmagjord smoothie och att läsa glödtidningar!

Recept på smoothie:
1 dl jordgubbar
2 dl vaniljyoghurt
En halv banan

Mixa ihop ingridienserna och det är färdigt på ett kick. Voila!


Bara 38 dagar kvar!

Ännu en skoldag avlarad. Har räknat ut att det är 38 dagar kvar tills min skolavslutning den 12 juni och av dom dagarna så är jag bara 22 dagar i skolan. Resten är helger och studiedagar! Känns både bra och dåligt. Vill ha sommarlov samtidigt som att jag vill vara kvar hos alla vänner i skolan och Karlstad. För även fast man se under sommarlovet så blir det aldrig lika mycket som när man går i skolan. Men såklart så känns det kul med sommarlov också. Blir ju en sommar till på vattenland och det känns riktigt kul!

Hur känner ni inför sommarlovet?

Lyssnar på Sofia Karlsson nu. Det är härligt!


Shoppingtur

Måndag idag. Faktiskt en dag i veckan som oftast är riktigt bra. Kanske beror på att det är en slags nystart då det börjar en ny vecka då vad som helst kan hända. Låter klyschigt men så känns det.

Har i alla fall varit mycket ute idag. Slutade klockan två och då gick jag och Moa och fikade på Melkers som ligger i Duvanhuset. Dom hade god latte med smak som jag köpte och Moa köpte en god smoothie. Jag köpte också en äcklig citronmuffin som var jätteflottig och konstig. Ingen hit direkt! Sen så åkte Moa hem och jag gick ut på stan och tittade runt lite. Fyndade på riktigt och köpte mig ett par skor på Din Sko för 49:-, precis samma modell som dom som jag redan har och som är så trasiga att jag egentligen inte kan ha dom så jag blev väldigt glad att jag äntligen hittade ett par med bra pris! Köpte även strumpor och en tygkasse. Fick ju lite motion på det hela också eftersom att det tar ganska mycket på en att gå runt och shoppa.

Nu på kvällen så var jag och Emmy och såg genrepet på teatertreornas föreställning. Dom spelade Oidupus och det var riktigt bra måste jag säga. Snyggt gjort och det var som jag sa till dom gripande på något sätt. Skulle vara kul att se den riktiga föreställningen då allting är färdigt och som det ska vara. För dom som vill se den så spelas den på Tempelriddaren onsdag, torsdag och jag tror även att dom spelar fredag den här veckan. Något jag kan rekommendera för den som gillar teater!

nya skor
Mina nya fyndskor och tygkassen!

Sunne Maraton

Vaknade sju imorse av att en stor ficklampa lyste mig rätt i ögonen. Det var vår kära vän solen som bestämt sig för att nu kan inte Hanna sova längre. Min gardin har gått sönder så nu är det värre med solen än vad det någonsin varit förut. Men nu ska jag inte klaga mer på det. För solen är ändå underbar och jag är glad att det kommer även till vårat kalla norliga land.

Mamma springer runt hemma och laddar inför Maratonloppet hon ska springa idag och som jag ska vara med och hjälpa till i. Ska sitta där bredivd kommentatorn och fylla i siffror på dom som springer tror jag. Vet faktiskt inte riktigt än. Eftersom att kommentatorn är Per-Arne så erbjöd jag mig helt enkelt igår att hjälpa till idag så vi får se vad som händer.

Hur som helst så startar Sunne Maraton klockan 11 idag vid kolsnäs för dom som vill komma och titta!

Tal och födelsedagsfirande på första maj!

Första maj är kommen och det innebär för mig att nu börjar vi gå från vår till sommar. Det innebär också att jag idag ska hålla mitt första tal någonsin och just nu så har jag så otroligt mycket nervösfjärilar soim flyger omkring i magen. Det finns så mycket som kan gå fel men det finns ju även mycket som kan gå bra också. Men det är ju inte dom sakerna som man fokuserar på. Hoppas i alla fall på att det ska gå bra och att jag inte svimmar där uppe i talarstolen. Ni som är i sunne kan ju alltid komma och titta klockan 15.00 på teatertorget och ge mig lite stöd!

Första maj är även en speciell dag för det är dagen då min allra käraste syster fyller år och dagen till ära så fyller hon hela 16 år! Så dagen kommer även att gå ut på att fira henne. Mums med prinsesstårta!

Moa födelsedag
Grattis till världens finaste syster! <3