Fördomar. Jag?

Fick just en oerhörd fördomssmäll riktad mot mig. Insåg att jag, bara på grund av att en bloggare hade en rosa design på bloggen och foton på sina barn, hade genast bestämt mig för att det måste vara en tjej. Tänk vilka fördomar man kan ha, speciellt jag som verkligen försöker att komma bort från det typsikt tjejiga och typiskt killiga borde ha insett att man inte kan döma någon efter det.

Verkligen en tankeställare och något att fundera på till nästa gång! Kolla gärna in hans fotoblogg om ni vill, han är en grym fotograf. Klicka här för att komma dit.

Matmatmat.

Har hittat en grymt skön matblogg. Klicka här så kommer ni till bloggen matomspunnet där det tipsas om mat av alla dess slag. Mest vegetariskt verkar det också vara av vad jag har hunnit se hittills och det gillar vi absolut!



Skön söndag.

Härlig dag med besök på museet, biblioteket och lite fönstershopping. Nu ska jag iväg och träna dansaerobics på friskis, tredje passet denna vecka! Skönt att få in vanan och börja ha lite rutiner i livet igen. Ska även sätta mig och göra en budget för detta året så att jag kan få lite ytterligare koll på hur jag ska använda mina pengar.

Vuxenpoäng?

Känslig för långa håriga ben?

Nu är jag precis hemkommen från en spindelfarm...

Nä, jag skojar bara. Eller egentligen så menar jag det, nästan. Har varit ute på västra långholmen på Hammarö sen igår med SSU Värmlands distriktstyrelse och haft lite kickoff inför hösten. Jag kan tyvärr inte säga att vädret var det bästa eftersom att det regnade konstant igår och var liten kuling idag men det var ändå en trevlig korthelg på Hammarö. Men som sagt så fanns det spindlar i mängder vid huset och speciellt på altanen där vi satt för det mesta. Jag är egentligen inte speciellt kinkig vad det gäller spindlar men när det kryper 15 stora långbenta spindlar framför ögonen så känns det inte jättekul.

Ikväll blir det hemmakväll i Karlstad. Någon bra film på tv ikväll?

 


REGN.regn.

Det regnar och regnar och ser inte ut att sluta så det får bli att sätta på sig ett helt brandorangefärgat regnställ som jag fått låna av skolan och ta sig ut och paddla med klassen ändå. Just nu är jag som en katt och tanken på att bli blöt är verkligen otrevlig men jag tror att det ändå kommer att bli en rolig dag för när man är ute på sjön med ESDT så kan vad som helst hända!

Chipp och hajk.

Sliten.

Första riktiga skoladagen idag och jag känner redan vid nio på morgonen hur energin börjar ta slut. Att man sedan ska ha en teaterlektion på 2 timmar och 20 minuter kändes inte så väldigt peppande. Men det gick ju förstås bra och resten av dagen flöt på som vanligt och dessutom så fick vi sluta en timme tidigare än väntat. Men ändå, nu gäller det att börja gå och lägga sig på kvällarna och få in lite rutiner så att man orkar med skolan.

Har ni några tips för att orken inte ska försvinna direkt man sätter sig i klassrummet?

Träningslycka!

Jag blev så glad när jag tittade in på Friskis och Svettis i Karlstads hemsida och såg schemat inför imorgon. Dom har verkligen utvecklat jympadelen och har väldigt många fler pass per dag än vad dom hade i våras. Härligt för mig och alla andra som gillar att träna där och ännu roligare för dom som inte insett hur bra det är att träna på Friskis och Svettis och nu börjar göra det. Ett litet tips bara!


Godiskakor

På måndag är det inspark för ettorna på dansteater-linjen och då är det alltid självklart att det ska bakas i mängder så att det blir fika efteråt. Mitt bidrag till detta blir denna gången något riktigt sötsliskigt som innehåller mestadels bara massa socker. Gott blev det förstås men det är nog faktiskt det mest onyttiga kakorna jag någonsin bakat, kanske därför att dom heter just Godiskakor. Här får ni receptet på dessa godbitar:

1 burk jordnötssmör
2 dl sirap
1 dl socker


Detta smälter du i en gryta.

1 tsk vaniljsocker
1 dl cocos
10 dl K-specialflingor


Detta rör du sedan ner i grytan.

Därefter, bred ut i en liten långpanna. Ställ in i frysen (ev.kylen). Smält blockchoklad och bred över.

Lätt som en plätt och resultatet blev riktigt smarrigt!


Lördag.

Gick upp tidigt imorse för att ta bussen hem till Sunne. Är skönt att få komma hem åtminstonde en natt nu och träffa la familia för nästa helg så far vi åt olika håll. Jag ut till en stuga för att träffa DS-gänget i SSU och dom till Göteborg på Finnkampen. Är lite avundsjuk, tycker faktiskt att friidrott är riktigt kul att titta på och följa jämfört med hur tråkigt det kan vara att se en fotbollsmatch där det kanske händer något och det blir ett mål varje halvtimme! Nej, då föredrar jag att titta på friidrotts-VM på tv som har gått nu om det är någon som kan ha missat det.

Vill helst bara få lägga mig ner och ta igen dom sömntimmar som gått förlorade nu när skolan har börjat igen så jag ska nog försöka göra det också. Men jag har hört, att dom sömntimmarna som man missat kan man aldrig få igen, är det sant?

fråga.

En tanke...

Om det väljer att inte oroa sig, finns problemen då?

solsolsolidag.

Första skoldagen var toppen, var så underbart kul att träffa alla i klassen efter sommaren och när vår nya rektor höll tal på samlingen i Aulan så satt jag som ett ljus och ville bara skrika JA när han hoppades att tvåorna och treorna också tyckte att det var kul att börja skolan.

Efter skolan gick vi och fikade på uteserveringen på Vero och snackade sommarminnen. Härligt!


Man kan ju tänka sig.

Tänkte gå ut och ta mig en promenad och kanske hitta några kantareller här uppe i Ängeskogen där jag nu är helt ensam. Alla är på jobbet eller i skolan men själv så har man varken något jobb eller skola att gå till denna dag. Jobba hade jag väl i och för sig kunnat göra men det var ganska lockande att få vara hemma nån dag innan skolan börjar och få dyka in i den alltid så spännande Harry Potter världen och bara få vara precis så där.

Ensam.

Det man fruktar mest av allt.

Man kanske ska tänka om?

LEDIG.

Nu har jag jobbat sista dagen på Sunne Vattenland för i år. Var egentligen meningen att jag även skulle jobba imorgon men kände idag på jobbet hur skönt det skulle vara att få vara ledig istället och då tog Mia mitt pass istället. Lite separationsångest är det väl kanske, man har ju ändå jobbat där hela sommaren och det blir ju en ganska stor del av ens liv då. Men nu får det faktiskt vara nog med jobb, måste få vara lite ledig innan skolan börjar i alla fall.

Blev lite besviken på expert i Sunnes öppettider, 10-13 på en lördag? Är det inte då man har kunder? Då borde man i alla fall kunna tänka sig att ha öppet till fyra så att såna stackare som mig kan hinna dit efter jobbet.

Bildmix från Göteborg

Bilder från Göteborg 11/8 - 14/8





Lalehs konsert på Götaplatsen.



B&J - glassen på Liseberg. Innehåller Mango Swirl, Phisch Food och Cookie Dough!


Emmy äter gigantbulle på ett café i Haga.


Hello Saferides konsert på Götaplatsen.

 

Snipp snapp slut

Sista kvällen i Göteborg. Ska försöka att lägga upp dom bilder som jag tog med mobilkameran (eftersom att min kamera har gått sönder!) om kvaliten duger för publicering. Har vart tre grymma dagar i alla fall, härligt att få låna lägenhet och slippa sova i tält som jag gjort ett antal år tills nu. Mindre härligt att väckas klockan halv åtta av att det står byggarbetare utanför lägenheten och borrar. 

Hejdå Göteborg!

Härligt liv

Nu är vi framme i Göteborg äntligen efter en ganska så lång bussresa, vi har fått låna en lägenhet av några vänner till Emmy så nu bor i mitt i centrala Göteborg bredvid Liseberg. Inte helt fel tycker vi och snart så ska vi ta oss en promenad mot Götaplatsen där Laleh spelar. Så då är det härlig musik, härlig polare plus härlig Ben&Jerry som gäller.

Tack Göteborg för att det inte regnar!

äntligen. JA!

Snart blir det Göteborg. Om mindre än 12 timmar så sitter jag och Emmy på bussen och myser för att vi är på väg mot tre härliga dagar i den goa staden!


Melissa

Kan inte tacka den här tjejen nog för att ha hållt mig och Malin lugna under nätterna på Peace&Love, tack även till Sofia Karlsson och Laleh.



Melissa Horn - Långa nätter

Ett litet tips



Har hittat en ny gratissida som är riktigt bra. Gratisbio.se heter den och där kan man få presentkort på bio + att man även kan få presentkort hos Nelly.com . Det är ganska så lätt att samla poäng där, speciellt om man handlar mycket över internet för det kan man tjäna ganska mycket poäng på. Dessutom så får du lite extra poäng om du blir värvad av mig. Ganska lättförtjänta presentkort tycker jag inte är helt fel så klicka här om du tycker att det låter intressant :)