Glöd läggs ner!

Har fått ett oerhört ledsamt besked den här veckan. Tidningen Glöd ska läggas ner! Detta är oerhört tråkigt då detta är nästan den enda ungdomstidningen som finns i Sverige. Jag känner i alla fall inte till någon fler. Det är dessutom en grymt nyttig och bra tidning som skriver massor av viktiga och intressanta saker. Jag själv har fått mycket bra hjälp och information av den tidningen och det känns nu väldigt tungt att den ska läggas ner. Det är statens folkhälsoinstitut, som äger Glöd, som har beslutat att lägga ner Glöd på grund av att det kostar så oerhört mycket pengar(känner vi igen det argumentet?) och dom vill istället satsa mer på kuratorer och människor som ska prata och hjälpa ungdomar direkt ute i Sverige. Detta är såklart vettigt och bra på alla sätt men tänk om det finns människor som faktiskt mår riktigt bra ibland men har sina svackor då och då (så är ju dom flesta, eller?) och faktiskt känner att man inte mår så dåligt eller kan få den hjälp man behöver av en kurator. Hur ska man då få hjälp? En tidning är en oerhört bra källa för att hjälpa personer med sina vardagliga problem. Jag tycker att folkhälsoinstitutet har riktat in sig lite för mycket på att ge mest pengar till dom som behöver mest hjälp. Hur blir det med oss som bara behöver lite hjälp?

Vad tycker ni?

 glöd

Resor

Längtar verkligen till sommaren nu. Fast det allra bästa vore ju om man fick vara ledig hela sommaren och åka på massa spännande resor. Med spännande resor så behöver det inte vara att åka till den djupaste djungeln i afrika, för mig räcker det helt klart med att åka till Gotland och cykla. Gjorde det för några somrar sen och det var verkligen en toppensemester som jag verkligen vill göra om. Sophie, Emmy och jag har ju funderat på att åka till Gotland i sommar men det verkar som om man måste vara 18 år för att få bo själv på ALLA campingar där. Det är lite tråkigt, men det är klart att det är så. Dom vill väl inte vara ansvariga för folk som åker dit utan föräldrar och dessutom inte är myndiga. Men det skulle verkligen vara toppen!

Andra resor som jag vill göra är till exempel att cykla klarälvsbanan (mycket cykelsemestrar jag har på G). Det känns som en kul grej och det kan säkert bli av nu i sommar. Det är ju bara att ta med sig ett tält, lite mat och en cykel och be en snäll förälder att skjutsa en dit för det är ju faktiskt inte alls långt. Sen så finns det ju även dom här utlandsresorna som jag också vill göra. Men det får jag nog vänta med ett tag, ska försöka att resa mycket efter gymnasiet så att jag får se alla dom här häftiga platserna i världen som alla pratar om. Har inte varit så mycket utomlands men jag har faktiskt varit i Italien förra året så jag kan i alla fall pricka av Venedig på min lista av städer som jag vill se!

venedig1
Bild från venedig 2007

venedig2
Bild från Venedig 2007

venedig3
Bild från venedig 2007

Som ni ser så var ju vädret inte det bästa men vad gör det när man kommer till en av europas vackraste städer!

Lycka

Lycka är våren, solen och alla fina människor!

Ny lägenhet?

Säga vad man vill men min källarlägenhet har ju inte precis ett dåligt läge. Tänkte på det när jag cyklade hem från affären, tog cykeln för att jag var så godissugen och ville ha godis snabbt annars brukar jag gå och det tar aldrig mer än 5 minuter. Jag har även väldigt nära till skolan, pizzerian, bankomat, vattnet och hyfsat nära till friskis så läget kan jag definitivt inte klaga på. Även fast jag allra helst skulle vilja ha en riktig lägenhet som helst skulle ha en balkong! Fast den drömmen lär jag ju behöva släppa snart. Är svårt att hitta billiga hyresrätter i Karlstad och det är precis vad jag behöver. Känns lite oroligt att investera i en bostadsrätt, speciellt i dessa tider då det är ekonomikris i hela världen. Så är det någon som har tips på en billig hyresrätt i Karlstad så är alla tips välkomna hos mig!Bra dag!

Härlig dag idag! På teaterlektionen så började vi med vårat nya projekt som alla i klassen var riktigt förväntansfulla inför, "klassiska scener ur teaterhistorien". Jag ska spela en scen ur Romeo och Julia tillsammans med Uno och det känns oerhört kul och utmanande. Har läst igenom det korta manuset och börjat kolla på en filmatisering av pjäsen efter skolan och snart ska jag se klart resten. Härligt härligt!

  • Hade inställd kulturhistoria och där finns inte så mycket mer att säga än att alla var oerhört glada över det!

  • Repade dans med Malin inför morgondagens redovisning av vårat Estetisk verksamhet - projekt.

  • Målade plakat med SSU.

  • Hade danslektion på kvällen.
Som sagt, härlig dag och nu ska jag se på film.


Vårdag

Det är så skönt så här på våren då det börjar bli varmt på riktigt och man äntligen kan börja ta av sig dom varma ytterkläderna och börja ha på sig dom lite tunnare sommarkläderna igen. Man blir så mycket piggare när det inte längre är kolmörkt när man vaknar på morgonen och när det faktiskt fortfarande är dag när man går hem från skolan, något som är ett jätteproblem för många(däribland mig själv) på vintern. Nej, jag gillar ljuset och jag är så glad att jag faktiskt på somrarna har ett jobb som gör att jag inte behöver sitta inne. Jag jobbade på vattenland förra året och kommer även att göra det i år. Känns riktigt kul och jag längtar faktiskt lite till jobbet i sommar.

Nä, nu känner jag att jag bara hoppar från ämne till ämne så inlägget får bli så här konstigt idag.

Nu ska jag iväg på cirkusuppvisning.

urix blommor
Vårbild från urix i malmö maj 2008

Knäckebrödsdansen

Att det här är något av det roligaste jag någonsin sett är helt klart! Jag kan skratta hur länge som helst åt dom här killarna.


Stor dag!

Den här torsdagen blir en ganska händelserik dag. Ska iväg till skolan snart och där ska vi nu på morgonen ha genrep inför eftermiddagens föreställning. Vi ska spela "cirkuspoesi" på poeifestivalsfinalen. Har inte riktigt börjat känna någon nervositet än men det kommer nog eftersom att vi ska spela i aulan där det troligtvis kommer att vara ganska mycket folk. Min roll i föreställning är helt enkelt att jag läser en dikt tillsammans med Dan och Emmy som gestaltar den sen så är jag med lite här och var men inte som någon stor roll. Känns kul att få göra det här inför skolan, jag vet inte om det är det bästa vi har gjort men det är i alla fall rätt kul. Jag tror att det blir bra!

Efter föreställningen sätter jag mig på en buss till Sunne där jag ska ha min första körlektion. Kommer bli riktigt roligt, har ju kört ganska mycket så jag har ju bra koll och så men det ska bli intressant att köra med en lärare som då kan säga vad jag behöver träna på och vad jag ska förbättra. Eftersom att dom är utbildade och proffs på att köra bil så är dom kanske lite mer pålitligare än mamma. Jag är i alla fall väldigt entusiastisk inför detta, kommer bli roligt.

påskgodis i mun
Bild tagen under en av dom första vårdagarna i år. Våren är underbar!

Att vara kändis - fest eller vardag?

En av mina morgonvanor är att titta på tv när jag äter frukost och ofta blir det så att jag fastnar på kanal 5 där dom sänder "Vakna med the voice". Egentligen ett radioprogram som nu också sänds i tv och jag gillar stilen på det. Det är Paul Haukka, Jacob Öqvist och Josephine Craaford som sitter som radiopratare och så bjuder dom in lite olika gäster som får komma och prata. Lite lagom nivå så där på morgonen, man kan faktiskt få en hel del info om allt möjligt av att titta på det och därmed också bli lite mer allmänbildad. Men en ny insikt jag faktiskt fått av det här programmet är att förstå att kändisar faktiskt lever vanliga liv som människor. Visst, det kanske jag hade koll på förut också men det är först nu som jag faktiskt har fattat det. Titta bara på Josephine, hon pratar om hennes liv som mamma och som flickvän och hon har ju vardagliga problem precis som alla andra och har en ganska vanlig vardag. Går till jobbet på morgonen, käkar lunch, går hem, umgås med familjen och går och lägger sig. Självklart så går hon väl ibland på en del "kändis"-fester som hon har blivit specialinbjuden till men det är nog nästan det enda som skiljer henne från en vanlig tjej.

Nu får jag det att låta som att jag trodde att kändisar var några slags helgon som levde något superliv men det är inte riktigt det jag vill förmedla. För det jag vill säga är egentligen bara att man inte ska tro att bara för att man blir känd så försvinner alla vardagsproblem och livet blir toppen. För det blir det inte. Det kan man bara lösa själv! Så sluta fundera på hur allt kan bli i framtidens kändisskap för det är nu du ska leva. Drömmar kan man ha, men först och främst ska man försöka vara nöjd med sitt eget liv och är man inte det så får man ändra på det man inte gillar istället för att tro att kändisskap löser allting!

voice
Paul Haukka, JOsephine Craaford och Jacob Öqvist i Vakna Med The Voice som sänds på kanal 5 vardagar från 7.00-9.00

Kaffedrickande hos Felix

Kommer precis hemifrån Felix där jag och Malin har varit på kaffebesök. Vi fick smaka hans espresso och latte men eftersom att jag inte direkt är en färdigodlad kaffedrickare(roligt uttryck!) så gillade jag latten bäst. Även fast Felix säger att det är lite fuskkaffe. Men det kanske är okej att dricka latte från hans lilla nyfödda bäbis, hans nyinköppta kaffemaskin! Själv så känner jag inte så himla mycket skillnad på att dricka kaffe från en sådan maskin jämfört med att göra kaffe i en espressokokare och sedan värma mjölk i micron och hälla i men tydligen så är det en jäkla skillnad enligt Felix så jag får väl lita på honom. Latten var hursomhelst väldigt god och det räcker för mig!

felix kaffeI morse var jag hurtigbulle och städade mitt rum. Dammade av lite och dammsög, innan skolan började. Så nu är det väldigt skönt här när det är nystädat. Funderar på att baka lite bullar för att få klyschan komplett. Vem vill inte ha en nystädad lägenhet där det dessutom luktar nybakat?

nystädat soffa
Några bilder på min lägenhet har ju inte kommit upp på den här bloggen heller så därför tar jag tillfället i akt och lägger upp lite bilder när det är nystädat. Här är min soffhörna!

bord nystädat
Mitt bord och min dator.

säng nystädat
Min säng.

nyfärgat
Har ju dessutom färgat håret rött i söndags så det får ni en bild på här nu också.

Detta är i stort sett min lägenhet. Har även ett kök som är utanför rummet och en toalett som ligger vid köket. Men det kändes inte så aktuellt just nu eftersom att det har jag faktiskt inte hunnit med att städa än.

Nu ska jag försöka att skriva min bokrecension på engelska och sedan så ska jag på SSU-möte och dans. Hej så länge!
I skuggan av värmen

Var på bio i torsdags tillsammans med Malin, Alicia och Arvid och såg "I skuggan av värmen". En film baserad på en självbiografisk bok som handlar om en kvinnlig väktare som missbrukar heroin, skriven av Lotta Thell. Jag tyckte att filmen var bra, kunde bli lite tråkig ibland eftersom att den bara handlade om hennes missbruk men Eva, missbrukaren, spelades i alla fall av en grymt duktig skådespelare som gjorde den rollen otroligt bra. Hon spelar även mot Joel Kinnaman, som för övrigt är den snyggaste svenska skådespelaren enligt mig just nu, som också gör sin roll bra. En film med klass på skådespelarna!

i skuggan av värmen

Stockholm

På uppmaning från Christopher Björk - Paranoidandroid.blogg.se - så ska jag nu skärpa till mig och skriva ett litet inlägg i min blogg.

Dagen har spenderats i Stockholm tillsammans med ett gäng från SSU. Målet för dagen var riksdagen och där hamnade vi också men det blev med en ganska stressad och snabb rundvandring. Lite synd att vi inte fick en grundligare genomgång eftersom att vi ändå kom från ett ungdomsförbund och därmed är intresserade av att se hur det går till bland dom som styr Sverige. Senare så fick vi egen tid och jag gick runt i gamla stan och strosade lite och sedan så hann jag även med att Träffa Lukas en sväng innan vi skulle åka. Var kul att få träffa honom då det inte blir så ofta som man är i Stockholm.

Men dagen började kanske inte så toppenbra. Kom hem sent igår och skulle upp tidigt imorse och för nästan första gången i mitt liv så försov jag mig. Klockan sju ringde Christopher och frågade vart jag var och då insåg jag att i mitt försök att gå upp så hade jag somnat om. Inte så lyckat måste jag säga. Men eftersom att det inte händer så ofta så kanske det var förlåtet i alla fall.

Hur som helst så har detta varit en dag med en del roliga politiska diskussioner både i bilen på väg dit och på väg hem. Det gör bilfärden garanterat mer uppskattad!

egobild sthlm
Pigg som en mört med kaffet i handen trots att jag försovit mig!

Christopher sthlm
Christopher, innan vi kommit till riksdagen

utsikten från riksdagen
Utsikten från översta våningen i ett av riksdagshusen

Zac Efron i nya Pirates-filmen!

Fick just höra av Moa att Zac Efron (ni vet killen som spelar huvudrollen i High School Musical) ska vara med i nästa film med Pirates of the Caribbean. Kommer kännas lite skumt att se honom i en "seriös" film när man bara har sett honom i filmer som går på Disney Channel. Men jag tror att han innerst inne är en bra skådis i alla fall (även om han inte alltid visar det i HSM) så Pirates of the Caribbean 4 blir nog en bra film det också. Vilken film blir dålig med Johny Depp?

Zac Efron pirates

Bloggar

Jag följer ganska många bloggar och många av dom är ju förståd kompisars bloggar där det är kul att läsa om vad som händer i deras liv. Men jag följer även en del andra bloggar. Här är lite tips från mig:

www.tjuvlyssnat.se - en blogg där folk skickar in roliga saker som dom har hört. Kan vara oerhört underhållande ibland!
www.tjuvtittat.se - bygger på samma princip som tjuvlyssnat men här är det istället bilder på konstiga saker.
www.365saker.se - Navid Modiri har startat denna bloggen som handlar om att göra något nytt och annorlunda varje dag
www.veckorevyn.com/sex-och-karlek/hannahs-blogg/ - Ja, det är faktiskt sant. Jag tipsar om en blogg på veckorevyn, men denna tjejen är riktigt bright och skriver riktigt bra saker. Värt att kolla på!

Sen så finns det ju tusentals bloggar ute i internetvärlden så det är bara att leta på så hittar man precis det man själv vill läsa om!